Šport > Nogomet
23 ogledov

Barça slavje sklenila v ritmih Shakire

1/26
Žurnal24 main
Nogometaši Barcelone so se dan po slavju v finalu Lige prvakov proti Man Unitedu vrnili domov, kjer so jih pričakovali njihovi zvesti privrženci. Na ulicah jih je bilo 850 tisoč, na Camp Nouu pa 100 tisoč.

Nogometaši Barcelone, sveži evropski prvaki, so s prestižno lovoriko prispeli domov, kjer jih je na stadionu Camp Nou pozdravilo skoraj 100.000 navdušenih navijačev. Igralci so se na paradi s pokalom predstavili tudi več kot 850.000 navdušencem, ki so se zbrali na ulicah katalonske prestolnice. Za razliko od sobotne noči, ko se je slavje v Barceloni po prepričljivi zmagi nad Manchester Unitedom v finalu Lige prvakov sprevrglo v divjanje s policijskim posredovanjem, 90 aretacijami in 130 poškodovanimi, je bilo v nedeljo zvečer in ponoči veselje ob uspehu bolj mirno.

Ne kupujemo sodnikov. Ne goljufamo. Mi zgolj igramo nogomet.
Gerard Pique

Nogometaši so se na tradicionalni vožnji z odprtim avtobusom v klubskih barvah predstavili navijačem na mestnih ulicah. Pri tem niso ponovili napake velikih tekmecev iz Madrida, ki so nedavno svojo prvo osvojeno lovoriko po več letih, španski pokal, med podobno vožnjo v Madridu nerodno spustili pod kolesa avtobusa. Pokal z velikimi ušesi, kot ljubkovalno imenujejo eno najbolj cenjenih lovorik v športu, je nepoškodovan prišel do stadiona Camp Nou, kjer je moštvo Barcelone, zdaj že štirikratni prvak stare celine, slavilo skupaj z navijači na nabito polnih tribunah.

Največji aplavz so navijači blaugrane namenili največjemu zvezdniku kluba Lionelu Messiju. "Kaj naj rečem? Preprosto, uživajte. Hvala za podporo v vsej sezoni in upam, da bomo še velikokrat takole slavili," je dejal Messi, znan kot zadržan govornik. Eric Abidal, ki je okreval po operaciji tumorja na jetrih, pa se je še enkrat zahvalil kapetanu Carlesu Puyolu za športno potezo, ko mu je prepustil kapetanski trak in čast, da prvi dvigne pokal na stadionu Wembley. "To je bil najlepši dan v mojem življenju. Hvala kapetanu za to potezo."

Gerard Pique pa je zbodel velike tekmece iz Madrida, ki so pred in po porazu v polfinalu Lige prvakov obtoževali Barcelono, da si na poti do uspehov pomaga na nedovoljene načine in da so na njeni strani tudi sodniki. "Ne dopingiramo se. Ne kupujemo sodnikov. Ne goljufamo. Mi zgolj igramo nogomet," je navdušenim navijačem zavpil Pique. Tako on kot številni soigralci in navijači so slavnostni sprejem končali na koncertu njegovega dekleta, slavne pevke Shakire na olimpijskem stadionu na Monjuicu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.