Šport > Nogomet
35 ogledov

Barça trdi: Imamo denar za igralce; ne povemo, koliko

Toni Freixa Real Madrid Barcelona Liga prvakov novinarska konferenca pritožba EPA
Kljub okrog 60 milijonov evrov vredni operaciji, ki jo je Barcelona izpeljala za prihod Neymarja, je po besedah predstavnika kluba Kataloncem še ostalo nekaj denarja.

Kljub zastrašujočem napadu, kjer bo pri Barceloni v novi sezoni poleg najboljšega igralca na svetu Lionela Messija igral tudi brazilski zvezdnik Neymar, si želijo pri Kataloncih končno okrepiti tudi mesto osrednjega branilca.

Na torkovi novinarski konferenci je predstavnik upravnega odbora Toni Freixa zatrdil, da 60 milijonov evrov vredna operacija za nakup najboljšega igralca pokala konfederacij ni izpraznila klubske blagajne.

Ne smejo razkriti trgu

"Barça si lahko privošči vse prestope, ki se bodo tehničnemu osebju zdeli potrebni, tako je tudi vedno bilo," je dejal Freixa. "Ampak tržišču seveda ne smemo razkriti, koliko smo pripravljeni zapraviti."

Po tem, ko je 35-letni kapetan Carles Puyol v lanski sezoni utrpel celo serijo poškodb, je moral legendarni "Tarzan" v pred kratkim že na drugo operacijo kolena v le nekaj tednih.

Tito vabi Thiaga Silvo, PSG ne proda

Gerard Piqué je večji del lanske sezone odigral ob Javierju Mascheranu, ki je po izobrazbi vezist, obramba pa je bila kljub osvojenemu naslovu španskega prvaka mnogo preslaba za podvig v Evropi, kjer je Barço s skupnih 7:0 ponižal kasnejši prvak Bayern.

Katalonci so v španskem prvenstvu na 38 tekmah dobili 40 golov, kar enajst več kot v sezoni 2011/12. Visoko na seznamu želja trenerja Tita Vilanove je še en Brazilec, Thiago Silva, ki je že razkril, da ga je Vilanova ob letošnjem srečanju v Ligi prvakov že povabil na Camp Nou, a ga bogati Paris Saint-Germain ne namerava prodati.

Alcântara "zelo blizu" odhoda

V ozadju še vedno čaka Marc Bartra, ki mu Vilanova v zadnji sezoni ni ponudil veliko priložnosti, mladi branilec pa je prikazal nekaj izvrstnih predstav na nedavnem evropskem prvenstvu do 21 let, kjer je skupaj s klubskimi soigralci, med njimi Martínom Montoyo in Thiagom Alcântaro, ubranil naslov.

Thiago Rafinha Alcantaraa Rafa Barcelona bazen stanovanje Instagram fotografija | Avtor: Instagram Instagram
Alcântaro sicer že dalj časa povezujejo z odhodom v Manchester United, kar bi Barceloni lahko prineslo nekaj dodatnih sredstev, čeprav "zgolj" nekaj manj kot 20 milijonov evrov. Nizko odkupno klavzulo mnogi vidijo kot veliko priložnost za nakup obetavnega vezista, ESPN pa je v torek poročal, da je prestop brazilskega Španca "zelo blizu".

United zamudil že pri Sneijderju, Özilu, Silvi in Benzemaju

Thiaga naj bi si sicer močno želel novi Unitedov trener David Moyes, a sin nekdanjega svetovnega prvaka Mazinha v pogodbi zahteva podobno klavzulo, podobno kot pri Barceloni, ki bi mu ob premajhni minutaži dovolila odhod po eni sezoni na Old Traffordu. 

"Nimam novic o Thiagu. Ima pogodbo in nam ni rekel ničesar, zato je še vedno naš igralec," je v Barceloni v torek dejal Freixa. Rdeči vragi si po tem, ko so v zadnjih sezonah ostali brez Wesleyja Sneijderja, Mesuta Özila, Davida Silve in Karima Benzemaja, na vsak način skušajo zagotoviti usluge mladega talenta.

Barcelono je sicer še isti dan zapustil mladi branilec Marc Muniesa. Mladi španski reprezentant, tudi on član moštva novih (starih) evropskih prvakov na turnirju v Izraelu, je brez odškodnine okrepil angleškega prvoligaša Stoke City, ki ga je pred novo sezono prevzel nekdanji napadalec Blaugrane Mark Hughes

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.