Šport > Nogomet
113 ogledov

Barça ukrotila "leve" za dvojno krono

barcelona lionel messi EPA
Barcelona je na domačem Camp Nouu potrdila dvojno krono pred finalom Lige prvakov, vnovič pa je blestel njen zgodovinsko učinkoviti napadalni trio (1:3) - neverjeten gol Messija.

Zadnjo tekmo na Camp Nouu je Xavi Hernández začel v nenavadni vlogi gosta in v zadnjih mesecih vedno bolj običajni vlogi rezervista. Mitski kapetan Barcelone je s katalonskim velikanom na domačem Camp Nouu v finalu španskega pokala gostil Athletic Bilbao, ki je s svojo navijaško armado prišel ob Mediteran pokvarit Barçine načrte po dvojni kroni, s katero bi na najboljši možen način napovedala sobotni finale Lige prvakov.

Luis Enrique je izklopil čustva in Xavija za njegovo zadnjo domačo tekmo (Barcelona je zaradi pravil sicer igrala vlogo gosta) posadil na klop, v postavi pa je bila največja novost pričakovani povratek Luisa Suáreza, ki se je po izpuščenih dveh ligaških tekmah vrnil v ekipo po težavah s stegensko mišico.

V vratih je stal specialist za pokalne tekme Kataloncev Marc-André ter Stegen, v osrčju obrambe pa sta moči združila Gerard Piqué in Javier Mascherano. Gostujoči trener in nekdanji član Barcelone Ernesto Valverde je od prve minute v ogenj poslal Unaia Bustinzo, golu domačih (oziroma gostov) pa je grozil v zadnjih tednih izjemno razpoloženi napadalec Aritz Aduriz.

Več na Goal.com/si/.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.