Šport > Nogomet
15 ogledov

Barça: več tekem v Ligi prvakov, manj doma

Barcelona bi rada več močnih tekem in zato več tekem Lige prvakov. (Foto: Reuter Žurnal24 main
Podpredsednik Barcelone, Javier Faus, je v pogovoru za Reuters dejal, da si v njihovem klubu prizadevajo za več tekem v Ligi prvakov in manj v domačih prvenstvih. V klubu želijo prepoloviti dolg.

"Za nas bi bilo zelo zanimivo, da bi v naslednjih 10 letih zmanjšali število moštev v domačih prvenstvh in povečali Ligo prvakov." Javier Faus meni, da bi La Ligo zlahka skrčili na 18 ali 16 moštev (zdaj jih je 20). Razog je seveda v denarcih, saj tekme Lige prvakov prinašaja več zaslužka (do vstopnic, televizijskih pravic) kot denomo srečanja proti 19-uvrščenemu moštvu Primere.

Fausa t. i. finančni fair play, ki ga letos poleti uvaja Fifa ne skrbi, saj v klubu podpirajo, da se omeji milijonske odškodnine, s katerimi velikani, kot so sami, Real Madrid, Chelsea, Manchester City … krepijo svoja moštva in so zato njihovi tekmeci v podprejenem položaju. Čeprav velja Barcelona za enega od najbogatejših klubov na svetu, pa so tudi sami v zadnjih sezonah pridelali veliko izgube. Letos denimo okoli 20 milijonov ob odhodu Zlatana Ibrahimovića. V naslednjih petih sezonah želijo zaslužiti 550 milijonov evrov in tako skupni dolg znižati s 400 na 200 milijonov. Nekaj bodo prihranili tudi pri obnovi 50-let starega stadiona Camp Nou, saj za prenovo ne nameravajo odšteti 300 milijonov, kot je bilo predvideno pod prejšnjim predsednikom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.