Šport > Nogomet
20 ogledov

Barca zaprla staro tovarno talentov

Pep Guardiola se že pripravlja na finale Lige prvakov. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Stara La Masia, čarobna hiša, v kateri je mnogo let svoje mesto imela znamenita Barcelonina nogometna šola in v kateri so odrasli Pep Guardiola, Leo Messi, Andres Iniesta in mnogi drugi odlični nogometaši, je zaprla svoja vrata.

Slovita La Masia oziroma kar čarobna hiša je po 32 letih delovanja svoja vrata zaprla pred 15 dnevi in odšla v zaslužen pokoj. Stara La Masia je bila dolga leta središče slovite Barcelonine nogometne šole, v prihodnosti pa bodo najbolj talentirani nogometaši ponosa Katalonije trenirali in živeli v novi La Masii, ki so jo zgradili za devet milijonov evrov. Katalonci za mladinski pogon letno sicer potrošijo več kot pet milijonov evrov.

"V tej hiši je živela večina naših najboljših nogometašev. Žalosten sem, ker v prihodnosti ne bomo več na tem mestu, ki nam je v preteklosti dalo toliko lepega," je ob slovesu od stare La Masie dejal predsednik Barcelone Sandro Rosell in nadaljeval: "Seveda pa bo sprememba koristila vsem. Nova La Masia je veliko bolj moderna in funkcionalna."

Precej težje od Rosella se je od stare La Masie poslovil aktualni trener Barce Pep Guardiola in eden najslavnejših produktov Barcelonine nogometne šole. "Igralci, ki gredo skozi to šolo, imajo v sebi nekaj posebnega in več od drugih. Na to hišo me vežejo lepi spomini. Spominjam se, ko so me starši pripeljali sem. To je bil poseben trenutek," je bil ganjen Guardiola.

Če kdo dvomi v kakovost Barcelonine šole, naj vam zgolj zaupamo podatek, da je v letošnjem finalu Lige prvakov proti Manchester United v prvi postavi Kataloncev zaigralo kar sedem doma vzgojenih nogometašev (Pique, Busquets, Pedro, Xavi, Iniesta, Messi, Valdes). Njihova skupna vrednost je nekaj več kot 300 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.