Šport > Nogomet
21 ogledov

Barça zaradi Messija "ne bo delala drame"

Messi pismo zahvala navijači navijačem poškodba Facebook
Športni direktor Barcelone Andoni Zubizarreta je dejal, da vloge Lionela Messija ob njegovi odsotnosti ne bo mogel prevzeti nihče. Argentinec se je navijačem zahvalil prek Facebooka.

"Messija ne more 'igrati' nihče. To je nemogoče, samo Leo ima svoje značilnosti. Nismo ustvarili niti ne mislimo ustvarjati kakršnekoli drame zaradi Messijeve poškodbe. Po dveh mesecih sem prepričan, da bomo spet videli njegove najboljše izdaje," je v pogovoru za Esport3 dejal katalonski športni direktor in nekdanji vratar kluba Andoni Zubizarreta.

Po tem, ko je postalo jasno, da bo Lionel Messi zaradi nove poškodbe stegenske mišice odsoten okrog dveh mesecev, se je v Barceloni začela interna preiskava razlogov za ponavljajoče težave argentinskega zvezdnika.

Neymar razkril že pripravljeni načrt

"Kot že mnogi veste, bom v naslednjih tednih okreval po tej novi poškodbi, zame je velika škoda, da ne morem biti skupaj z ekipo v teh trenutkih ..." je prek svojega profila na Facebooku zapisal Messi. "Zdaj je najpomembneje, da si dobro opomorem, da bi lahko spet pomagal svojim soigralcem in vrnil to ljubezen svojih ljudi na način, ki ga najbolje obvladam, to je z igranjem nogometa. Hvala za vašo podporo!"

O prepričanju, da se bo njihov soigralec kmalu vrnil, so v zadnjih urah spregovorili številni vidni člani moštva. Neymar je celo izdal, da je trener Gerardo Martino njega in Cesca Fàbregasa preventivno uigraval že pred Messijevo poškodbo, kot da bi nekako slutil, da bi lahko prišlo do neljubega zapleta.

Del zdravljenja v domovini

"Neymar je vedno pripravljen. Zaveda se pomembnosti, ki jo predstavlja za Barcelono. Ve, da so ga pripeljali za trenutke, kot je ta," je vero v rojaka razkril branilec in reprezentančni soigralec Daniel Alves. "Nekdo mora prevzeti to vlogo. Zaradi imena in kvalitet bo on ta igralec in prepričan sem, da bo odgovoril pozitivno," je iz Miamija še dodal za Globoesporte.

"Messi je zame bog. Zaradi vsega, kar je storil za to ekipo, zaradi vsega, kar sem zaradi njega doživel na igrišču. Trpeti ga na treningih ni lahko, veste ..." je šaljivo dejal vratar Víctor Valdés, medtem ko je Zubizarreta dodal, da so načrt o zdravljenju sprejeli skupaj z Argentincem.

"Del zdravljenja bo opravil v Argentini, potem ko smo našli konsenz med njim in njegovo družino. Pri tem procesu nam bo pomagal Luis García. To je oseba, ki je že zelo dobro poznana naši zdravniški službi. Z Leom je delal v zadnji sezoni pod (Frankom) Rijkaardom," je razkril Zubizarreta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.