Šport > Nogomet
14 ogledov

Barça že plačala 10 milijonov za Neymarja!

Neymar Lionel Messi Santos Barcelona klubsko svetovno prvenstvo SP Jokohama EPA
Španski mediji poročajo, da je za prestop brazilske senzacije Neymarja v Barcelono vse dogovorjeno. Katalonci naj bi njegovemu klubu Santosu že nakazali deset milijonov evrov. "Nimam informacij, da bo prišel, a če bo, ga bomo lepo sprejeli," iz Argentine sporoča Lionel Messi.

"Dogovore želimo sporočiti, ko bodo sprejeti. Spoštujemo, da je igralec član druge ekipe, Santosa, zato ne moremo nič povedati. Nikoli ne razlagamo o ničemer, kar bomo počeli, samo o tem, kar smo že naredili," je objavo novice pokomentiral predstavnik za odnose z javnostmi pri katalonskem klubu Toni Freixa.

Toda španski mediji ne dvomijo. Katalonski El Mundo Deportivo je sredo začel z objavo novice o dogovoru med obema kluboma, ki ga je blagoslovil tudi trener Josep Guardiola. Zanimivo, Brazilec naj bi po finalni tekmi klubskega svetovnega prvenstva, kjer je Barcelona njegov Santos povozila s 4:0, katalonskemu trenerju dejal: "Odpelji me v Barcelono!"

Podrobnosti podpisane pogodbe so naslednje: Barcelona je Santosu že nakazala deset milijonov evrov za Neymarja, ki je na belo-črne sicer vezan do leta 2014. Če bo Santos kršil dogovor in Neymarja prodal v kakšen drug klub, bo moral Blaugrani plačati 20 milijonov evrov. Čas za prestop se izteče leta 2014, ko Neymarju tudi poteče pogodba. Barcelona bi lahko Brazilca pripeljala že po koncu olimpijskih iger v Londonu naslednje leto.

Še pred nekaj meseci je kazalo, da se bo Neymar med dvema španskima gigantoma odločil za Real Madrid. Nato je kar naenkrat začel hvaliti Barcelono, predsednik Santosa Luis Alvaro Ribeiro pa je beli balet celo obtožil "kolonialističnega vedenja" med pogovori za prestop. Odločilne naj bi bile tudi besede reprezentančnega soigralca Daniela Alvesa, ki je, kot kaže, uspel utišati tudi glasnega rojaka Ronalda. Legendarni napadalec je kot predstavnik agencije, ki zastopa Neymarja, namreč svojega mladega naslednika na vsak način želel prepričati, naj raje kot Barcelono izbere Real.

Messi: "Neymarja bi v slačilnici lepo sprejeli"

Pomemben je bil, kot kaže, tudi playstation. Alves, Neymar in Lionel Messi se namreč v neimenovani videoigri med seboj navdušeno merijo na medmrežju. Messi je v sredo prispel v rodno Argentino, kjer ga čakajo več kot samo zaslužene počitnice. Rojaki so mu nemudoma podelili nagrado za najboljšega argentinskega nogometaša leta (t. i. Olimpia de Oro – zlata Olimpija), Messi pa je priznal, da še ne ve, če bo Neymar zares prišel k Barceloni.

"Nimam informacij o Neymarjevem prihodu, ampak če bo res prišel, ga bomo v slačilnici lepo sprejeli, saj gre za nogometaša velike kakovosti," je dejal Messi. "Zelo dobro smo zaključili leto, kar nekaj pa nas je že drugič osvojilo naslov svetovnega klubskega prvaka, kar je nekaj, kar se ne zgodi vsak dan. Zelo sem vesel za vse, kar sem doživel v zadnjih dneh, saj sem na osebnem nivoju skupaj z ekipo še drugič postal svetovni prvak. Želim uživati počitnice skupaj z družino, v svoji državi. Vedno si napolnim baterije in začnem leto z miselnostjo, da bi osvojil vse, za kar se bom potegoval, in pričakujem, da se bodo uspehi naslednje leto ponovili."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.