Šport > Nogomet
33 ogledov

Barça žogo skriva že 300 tekem zapored

Barcelona posest 300 tristo tekem fotografija Reševalni pas/Twitter
Barcelona je na svoji spletni strani razkrila podatek, da je bila tekma proti Zaragozi v španski ligi 300. zaporedna, na kateri so imeli Katalonci večjo posest žoge od nasprotnega moštva.

Zadrževanje posesti žoge je eden temeljev Barcelonine filozofije, zato so na 300. zaporedno tekmo, na kateri so imeli nogometaši Barce večjo posest od nasprotnikov, v Kataloniji še posebej ponosni, podatek pa je bil osnova za posebno fotografijo in prispevek na klubski spletni strani.

Barcelona je na La Romaredi pri Zaragozi, kjer je brez težav slavila s 3:0, žogo v svoji posesti držala 64 % igralnega časa, kar se je kot že rečeno zgodilo na zadnjih 300 zaporednih tekmah. Zadnji, ki je uspel Blaugrano premagati v tej prvini, je bil leta 2008 večni rival Real Madrid.

Beli balet je v šampionski sezoni takrat nadigral Barcelono, a še takrat z zgolj pol odstotne točke posesti več (50,5 %). Tekma, ki se je na Santiagu Bernabéuu končala z zmago Reala (4:1), je v zgodovino odšla tudi zaradi "špalirja" nogometašev gostujoče ekipe, s katerim so morali večnim rivalom čestitati za že zagotovljeni naslov.

Rekord proti Celticu

Vse od takrat Barcelone v kar šestih različnih tekmovanjih v posesti ni uspelo nadigrati niti enemu moštvu. Barça je odigrala 185 prvenstvenih tekem, 62 v Ligi prvakov, 39 v španskem kraljevem pokalu, osem v španskem superpokalu, štiri na svetovnem klubskem prvenstvu in dve v evropskem superpokalu.

Izmenjali so se tudi trije različni trenerji Frank Rijkaard (dve tekmi), Josep Guardiola (247) in trenutni strateg Tito Vilanova (51). Največji odstotek posesti je Barceloni uspel v letošnji sezoni, ko je proti Celticu na tekmi skupinskega dela Lige prvakov statistika pokazala 89 % posesti. Škoti so imeli v drugem polčasu žogo v svojih nogah manj kot minuto, a vseeno zmagali (2:1).

Izmed evropskih ekip so Kataloncem še najbližje letošnji njihovi naslednji nasprotniki v Ligi prvakov, novi nemški prvaki Bayern München, a so si Bavarci (4.595) denimo izmenjali skoraj dva tisoč podaj manj kot španski polfinalisti (6.588).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.