Šport > Nogomet
22 ogledov

Barcelona bi lahko odšla s Camp Noua

Camp Nou EPA
Januarja se bodo odgovorni v katalonskem nogometnem klubu Barcelona odločili, kje bo klub domoval v prihodnosti.

Možnosti za domovanje Barcelone sta dve; ali bodo prenovili sedanje gnezdo Camp Nou, ali pa bodo zgradili popolnoma nov objekt. Jasno je samo dvoje: kjerkoli bo Barcelona igrala domače tekme v prihodnje, bodo nad glavo imeli streho, s tribun pa jih bo lahko spremljalo do 105.000 navijačev. 

Uprava Barcelone bo o namestitvi glasovala v začetku prihodnjega leta, njihov predstavnik za javnost Toni Freixa pa je dejal: "Naredili smo vse potrebne korake, imamo vse potrebne informacije in smo v položaju, ko lahko sprejmemo odločitev. Nikoli se ne bi odločili za projekt, ki bi ogrozil vzdržnost kluba."

Na zemljišču Univerze

Legendarni Nou Camp je bil zgrajen leta 1957 in v času obstoja gostil dva finala evropskih tekmovanj v letih 1989 in 1999, svetovno prvenstvo leta 1982 in olimpijski turnir v nogometu leta 1992. Če bi se vodilni v Barceloni odločili za izgradnjo novega objekta, bi ta najverjetneje stal na zemljišču, ki je trenutno še v lasti Univerze v Barceloni

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.