Šport > Nogomet
50 ogledov

Barcelona glede Messija povsem mirna

lionel messi EPA
Vodilni možje španskega nogometnega prvaka so prepričani, da bo Lionel Messi svojo klubsko kariero nadaljeval v Barceloni.

Lionel Messi za razliko od Cristiana Ronalda, ki se je navkljub drugačnim napovedim dokopal do naslova evropskega prvaka, preživlja ene od težjih trenutkov njegovega življenja

Nedavno so ga španske oblasti spoznale za krivega utaje davkov ter mu naložile 3,5 milijona evrov denarne kazni in 21 mesecev zapora.

Za nameček se je najboljšemu igralcu sveta zalomilo še na nogometnih zelenicah, kjer je moral v finalu Cope Americe že drugo leto zapored priznati premoč Čilu.

Messi je po porazu oznanil slovo od reprezentančnega nogometa, pod vprašajem pa se je znašla tudi njegova klubska prihodnost, potem ko se je njegov oče Jorge Messi na jahti družil z lastnikom Chelseaja Romanom Abramovičem

Tema pogovora naj bi bila prav selitev argentinskega napadalca, za katerega se po poročanju angleških medijev zanima tudi Manchester City. Če kdo, potem Pep Guardiola dobro ve, kako močna je vez med Barço in Argentincem, zato trener sinjemodrih ni presenetil, ko je na predstavitvi dejal, da bo Messija nemogoče zvabiti iz katalonske prestolnice.

Podobnega mnenja so tudi vodilni možje španskega prvaka, ki imajo pogodbo z nogometašem sklenjeno do leta 2018. Argentincu bodo v kratkem ponudili nov, donosnejši dogovor ter tako utišali vse govorice, da razmišlja o selitvi.

''Smo v stikih z njegovim krogom in nimamo nobenih informacij o tem, da bi Messi želel zapustiti naš klub. Preprosto nismo dobili takšnega občutka,'' je povedal predstavnik Barcelone Josep Vives in dodal, da v klubu nimajo nobenega razloga za skrb.

Odhod klubske ikone je zelo malo verjeten, pa čeprav je Messi s slovesom od reprezentance dokazal, da je sposoben sprejemati težke odločive. ''Da bi Messi zapustil klub, ko se mu izteče pogodba? Zelo smo mirni, nič ne kaže na to, da bi bilo temu tako,'' je dejal Vives.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.