Šport > Nogomet
53 ogledov

Barcelona gradi mavzolej za navijače

Camp Nou stadion streha prenova načrt Facebook
Nogometni klub Barcelona ima milijone navijačev po celem svetu, zdaj pa bodo najbolj zagretim lahko izpolnili tudi poslednjo željo.

Nemalo zagretih nogometnih privržencev si želi, da bi tudi po smrti ostala vez med njimi in njihovim priljubljenih klubom. Precej si jih zaželi, da bi njihovi posmrtni ostanki ostali na stadionu, kjer so sami preživeli ničkoliko ur ob spremljanju svojih ljubljencev.

Nogometni klub Barcelona vsako leto prejme veliko tovrstnih prošenj in sedaj bodo nekaterim lahko tudi ugodili. Za začetek so odprli poseben mavzolej na pokopališču Les Corts, kjer je prostora za 500 žar najzvestejših navijačev. A to je zgolj prvi korak, v bižnji prihodnosti nameravajo ta mavzolej še povečati in premakniti na sam stadion.

Katalonski nogometni gigant bo namreč ob prenovi stadiona Camp Nou tega opremil tudi z mavzolejem, kamor bodo lahko shranili kar 30.000 žar s posmrtnimi ostanki navijačev, ki se niti od smrti ne želijo ločiti od svojih ljubljencev. Cene za enega od prostorov se gibljejo med tri in šest tisoč evri, žara pa bo tam za ta denar lahko shranjena od 50 do 99 let.

"Spominski prostor FC Barcelone cilja na večno povezavo med navijačem in klubom, posvetilo tistim, ki si želijo večno ostati zapisani klubu," je dejal Santi Bach, direktor podjetja Gem Sports, ki sodeluje pri projektu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.