Šport > Nogomet
96 ogledov

Barcelona ima novega trenerja

Valverde Real Madrid Athletic Bilbao EPA
Zvezdniki Barcelone bodo odslej vadili in igrali pod taktirko Ernesta Valverdeja.

Nogometaši Barcelone so dva dni po koncu sezone 2016/17, ki so jo končali z osvojenim španskim pokalom, dobili novega trenerja. Luisa Enriqueja, ki je že pred koncem sezone napovedal slovo od blaugrane, je zamenjal Ernesto Valverde. Dosedanji strateg Athletica iz Bilbaa je bil že pred današnjo uradno potrditvijo kluba najbolj vroč kandidat.

Barcelona je sporočila, da bo 53-letni Valverde blaugrano vodil v naslednjih dveh sezonah. Na trenerskem stolčku Athletica je bil zadnje štiri sezone.

Enrique je Barco vodil tri sezone in s katalonskim velikanom osvojil devet lovorik. Valverde je bil že pred tremi leti resen kandidat za naslednika neuspešnega trenerja Tate Martina, a so se takrat v Kataloniji odločili za Enriqueja.

Uradno bodo novega stratega predstavili v četrtek, predsednik kluba Josep Bartomeu pa je danes na novinarski konferenci pojasnil, zakaj so se odločili za trenerja, ki je nekoč že nosil dres Barce. Končno odločitev so sicer pri Barceloni sprejeli danes.

"Danes sva govorila in veseli se že tega izziva. Ima znanje, pogum ter izkušnje in je pravi za ta posel. Njegov slog dela je podoben našemu, upošteva mladinski pogon in ga rad uporablja v sestavi ekipe, niso pa mu tuje niti sodobne tehnologije," je pluse novega trenerja rdeče-modrih naštel Bartomeu.

Kot igralec je Valverde igral za Katalonce med letoma 1988 in 1990. Kot trener je že deloval v Barceloni, vendar pri mestnem tekmecu Espanyolu med letoma 2006 in 2008. Preden je bil vodja Athletica, pa je v Španiji vodil Valencio, v Grčiji pa Olympiakos.

V klubu pričakujejo, da bo novi trener takoj po nastopu službe v četrtek že začel gradnjo ekipe, ki bo skušala preseči letošnjo ne najbolj uspešno sezono, v kateri je Barcelona osvojila le španski pokal. Prvi tekmovalni izziv za novega trenerja bo poletni superpokal, kjer se bodo Katalonci pomerili z največjimi tekmeci iz Madrida.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.