Šport > Nogomet
13 ogledov

Barcelona jezna na Del Bosqueja

Žurnal24 main
Iz tabora španskih prvakov FC Barcelone letijo ostre besede. Tarča: španski selektor Vicente Del Bosque. Razlog? Na nepomembno prijateljsko tekmo proti Mehiki je vpoklical sedem nogometašev Barçe.
V reprezentanci so vedno tisti, ki nas najbolje zastopajo. To je reprezentanca svetovnih prvakov.
Vicente del Bosque

Seznam reprezentantov Španije, ki ga je objavil Vicente del Bosque, je Katalonijo dvignil na noge. Na tekmo v Mehiki je španski selektor namreč poklical kar sedem nogometašev prve ekipe BarceloneVictorja Valdésa, Carlesa Puyola, Gerarda Piquéja, Sergia Busquetsa, Xavija Hernándeza, Pedra Rodrígueza in Davida Villo. To še ne bi bilo tako čudno, če vsi še ne bi bili na počitnicah in za nameček tri dni kasneje igrali prvo tekmo španskega superpokala proti Sevilli. Del Bosque je "opravičil" le Andrésa Iniesto. Sevilla bo medtem v Mehiki imela le enega reprezentanta – Jesúsa Navasa!

"V reprezentanci so vedno tisti, ki nas najbolje zastopajo. To je reprezentanca svetovnih prvakov," je svoj izbor komentiral Del Bosque. "Datum tekme je določila Fifa in takrat ne igra le Španija," je še dodal. Na očitke Barcelone, ki jih je izrekel njen novi športni direktor in nekdanji vratar Španije Andoni Zubizarreta ("To je prvič v zgodovini, da je selektor vpoklical igralce na dopustu!"), je odvrnil, da ga od katalonskih prvakov nihče ni poklical, da pa se je trener Josep Guardiola "korektno" odzval na njegovo odločitev. Dodatne preglavice katalonskemu strategu povzroča dejstvo, da je mehiški selektor na tekmo poklical še enega njegovega varovanca, Jonathana dos Santosa, enega izmed najbolj navdušujočih igralcev na pripravah.

Za zdaj torej kaže, da bo lahko Guardiola 14. avgusta na vročem Sánchez Pizjuanu v Sevilli računal na vsega dvanajst igralcev prve ekipePinta, Alvesa, Adriana, Milita, Abidala, Maxwella, Iniesto, Keitaja, Messija, Ibrahimovića, Bojana in Jeffrena. Velja še dodati, da Alves odhaja na prijateljsko tekmo Brazilije, Messi Argentine, Ibrahimović Švedske ... Kdo bi bil trener Barcelone!

Seznam reprezentantov (po klubih):

FC Barcelona: Valdés, Puyol, Piqué, Busquets, Xavi, Pedro, Villa

Real Madrid: Casillas, Ramos, Xabi Alonso, Arbeloa

Villarreal: Marchena, Capdevila, Bruno*, Cazorla*

Osasuna: Monreal*

Arsenal: Cesc

Sevilla: Jesús Navas

Valencia: Mata

Athletic: Llorente

Manchester City: David Silva
* - novinci

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.