Šport > Nogomet
16 ogledov

Barcelona melje vse pred seboj

Nogometaši Villarreala so bili blizu točke na srečanju z Barcelono. Žurnal24 main
V derbiju 16. kola je Barcelona na Madrigalu po popolnem preobratu premagala Villarreal. Katalonci imajo pred najbližjim zasledovalcem na lestvici neverjetnih deset točk prednosti.
 

Španija, 16. kolo

Real M. : Valencia 1:0
Espanyol : Atletico M. 2:3
Deportivo : Recreativo H. 4:1 
Mallorca : Sevilla 0:0 
Numancia
: Valladolid 4:3
Osasuna : Getafe 5:2
R. Santander : Malaga 1:1 
S. Gijon
: Almeria 1:0
Villarreal : Barcelona 1:2
Betis : Athletic B. 0:1

Nedeljski derbi kola je na Madrigalu bolje pričela Barcelona , ki je do prve priložnosti prišla v tretji minuti, ko Thierry Henry ni izkoristil lepe priložnosti po podaji  Xavija . V osrednjem delu prvega polčasa je najprej po podaji Roberta Piresa izjemno priložnost zapravil Giuseppe Rossi , nekaj minut kasneje pa so Katalonci prek Sergija Busquetsa poskušali tudi z razdalje, a se je z izjemno obrambo izkazal vratar Diego Lopez . V zaključku prvega dela sta bila po podaji Henrya blizu vodstva tudi Lionel Messi in Xavi, a sta bila ob strelu premalo natančna. Neučinkovitost dvakratnih evropskih prvakov je rumena podmornica kaznovala v 47. minuti, ko je Rossi lepo našel Canija , ki je z diagonalnim zavrtinčenim strelom premagal vratarja Victorja Valdesa . Varovanci Pepa Guardiole so odgovorili šest minut kasneje, ko je po podaji z desne strani z nebeškim skokom izenačil Seydou Keita . Barca je nato prevzela vajeti igre v svoje roke in v 66. minuti povedla, ko je po podaji Xavija z desne strani Henry z volejem zadel za 1:2. V obdobju največje prevlade gostov je sodnik zaradi dveh rumenih kartonov v treh minutah izključil "pregrobega" Geralda Piquea . V končnici srečanja so imeli gostitelji tri lepe priložnosti za izenačenje, najlepšo je v 84. minuti po podaji rezervista Nihata Kahvecija s strelom mimo vratnice zapravil Guille Franco . Barcelona je v neverjetni formi, saj je zmagala na četrti zaporedni tekmi proti neposrednim konkurentom za vrh lestvice. Pred Villarrealom so padli Sevilla, Valencia in Real Madrid.

Nogometaši Reala so po porazu na El Clasicu premagali Valencio. © Reuters

 
Sobotno srečanje na Santiagu Bernabeu se je začelo sijajno za nogometaše Reala, ki so povedli že v tretji minuti, ko je Arjen Robben na desni strani izigral obrambo Valencie ter nato podal do osamljenega Gonzala Higuaina , ki je s 13 metrov zadel z zunanjim delom stopala. Netopirji so nato počasi prevzeli vajeti igre v svoje roke, Robben pa je bil na drugi strani blizu drugemu zadetku po izjemni posamični akciji v 30. minuti, a je Nizozemec predolgo okleval s strelom in branilci gostov so njegov strel blokirali. V zadnji tretjini prvega polčasa je Valencia prevladovala sredi Madrida, a je bil v konici napada nerazpoložen David Villa . Španski reprezentant je zamudil tri lepe priložnosti, med drugim je s štirih metrov ustrelil prek vrat Ikerja Casillasa .

Ruben Baraja je z Valencio Madrid zapustil poražen. © Reuters 

 

Drugi del se je nadaljeval z ofenzivo gostov, v 50. minuti je po sijajni podaji z desne strani z glavo natančno meril Ruben Baraja, a je njegov strel s pomočjo vratnice refleksno zaustavil španski reprezentančni vratar Casillas. Beli balet je do ene izmed redkih priložnosti v drugem polčasu prišel v 59. minuti, ko je po podaji s kota z leve strani Higuain sprejel žogo in jo s šestrih metrov zabil v prečko. Možnosti Valencie za izenačenje so se občutno zmanjšale v 66. minuti, ko je bil zaradi drugega rumenega prekrška izključen Carlos Marchena. Varovanci Juande Ramosa so številčno prednost kronali z bolj ofenzivno igro, a je bil po podaji Robbna v 74. minuti še enkrat več ob strelu Higuaina uspešen vratar Renan. V končnici srečanja je četa Unaya Emerya poskušala predvsem iz standardnih položajev, a do izenačenja ni prišla. Po tekmi je trener Ramos dejal: "Poleg zadetka smo imeli še nekaj res zrelih priložnosti, a tekme zaradi slabe realizacije nismo prej dokončno odločili v svoj prid." 

V večernem sobotnem obračunu je Atletico iz Madrida na krilih argentinskega dvojca Maxi Rodriguez - Sergio Kun Agüero premagal Espanyol. Od nedeljskih tekem omenimo remi Seville pri Mallorci (0:0). Za Andaluzijce, ki so med tednom izpadli iz Pokala UEFA, je najlepšo priložnost že v prvem polčasu ob strelu z glavo prek vrat zapravil Luis Fabiano. Varovanci Manola Jimeneza so se s točko, ki so jo osvojili na Balearih, prebili na drugo mesto na lestvici, kjer kraljuje Barcelona. Največji podvig dneva pa je uspel Numancii, ki je v zadnjih desetih minutah na srečanju z Valladolidom zabila tri zadetke in slavila s 4:3. V zadnjem srečanju dneva je Betis, pri katerem Branko Ilič ni bil v kadru za tekmo, klonil proti Athleticu iz Bilbaa z 0:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.