Šport > Nogomet
30 ogledov

Barcelona minimalno prek Sportinga

David Villa Alberto Botia
1/18
Žurnal24 main
Nogometaši Barcelone so na domačem Camp Nouu garali za zmago proti Sportingu Gijonu (1:0). Igranje brez Lionela Messija ni tako enostavno, kot so morda mislili. Edini gol zabil David Villa.
Barça v Afriko!
Žreb 1/16 finala španskega kraljevega pokala je določil, da bo Barcelona gostovala pri Ceuti, španski enklavi na meji z Marokom. Tudi Real Madrid bo igral proti drugoligašu, saj bo njegov nasprotnik Murcia.

Gol Davida Ville ob začetku drugega polčasa je bil dovolj za zmago nerazpoložene Barcelone, ki je odigrala prvo od predvidoma treh tekem brez Lionela Messija. Gostujoči Sporting Gijon je bil resda skorajda povsem nenevaren, toda minimalna prednost je na trnih skozi celotno srečanje držala celoten Camp Nouu. Namesto Messija je v prvi postavi začel Bojan Krkić, tako da je Villa igral kot "devetka" in po nekaj nevarnih pobegih nato le zadel po lepi globinski podaji Daniela Alvesa. Z vstopom v igro na začetku drugega polčasa je Gerard Piqué odigral stoto tekmo za člansko moštvo, razen zmage pa bo tekma živela le še v domači videoteki katerega izmed katalonskih fanatikov. POGLEJTE SI GALERIJO TEKEM V MADRIDU IN BARCELONI

"To ni bila briljantna tekma," se Josep Guardiola po tekmi ni skrival pred resnico. "Tokrat nam ni uspelo napasti nasprotnikov, kar moraš narediti proti takšnim ekipam, ki se postavijo v obrambo in te ne napadajo nazaj. Ni nam uspelo doseči drugega gola, ki bi nas sprostil."

Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuain in Karim Benzema so zadeli za Realovo domačo zmago s 3:0 nad Espanyolom. Z njo se je beli balet zavihtel na vrh Primere Division. Skoraj zaporedno je sodnik obema moštvoma pokazal rdeči karton. Pepe je v 60. minuti prejel drugega rumenega, Ernesto Galan pa je bil kaznovan z neposredno potjo v slačilnico zaradi prekrška nad Ronaldom. Kasneje je bil kaznovan še Espanyolov branilec Juan Forlin.

Jose Mourinho je kritike usmeril predvsem proti slabemu igrišču in natrpanemu urniku. "Če vse seštejem, sem zadovoljen, ker ni lahko igrati na njivi krompirja, tudi ne vsaka dva dni in proti nasprotniku, ki nima česa izgubiti. Glede na vse omenjene dejavnike in dejstvo, da moje moštvo ni igralo dobro, sem zadovoljen."

Lestvica:
1. Real (M) 10 točk
2. Valencia 10
3. Villarreal 9
4. Barcelona 9
5. Sevilla 8
6. Atl. Madrid 7
...
18. Levante 3
19.
Almeria 2
20. Zaragoza 2

Španska liga, 4. kolo:

Real Madrid : Espanyol 3:0 (1:0)
Ronaldo (28/11-m), Higuain (79), Benzema (88)
RK: Pepe (60/Real, 2R) Galan (63/Espanyol), Forlin (89/Espanyol)


Athletic Bilbao : Mallorca 3:0 (1:0)
Lopez (44), Dominguez (62/11-m), Perez (90)

Osasuna : Real Sociedad 3:1 (2:1)
Pandiani (38), Camunas (43), Aranda (74); Tamudo (16)

Barcelona : Sporting Gijon 1:0 (0:0)
Villa (49)

Zaragoza : Hercules 0:0

Almería : Levante 0:1 (0:1)
Sergio (39)

Valencia : Atlético Madrid 1:1 (0:1)
Aduriz (83); Simao (19)

Getafe : Málaga 0:2 (0:0)
Rondon (54), Apono (62/11-m)

Villarreal : Deportivo 1:0 (1:0)
Nilmar (34)

Sevilla : Racing Santander 1:1 (1:0)
Negredo (13/11-m); Pinillos (54)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.