Šport > Nogomet
26 ogledov

Barcelona najema posojilo za plače

Eden od večjih stroškov za Katalonce je bila odškodnina za Davida Villo – 40 mil Žurnal24 main
Španski nogometni velikan Barcelona je zaprosil za 150 milijonov dolarjev posojila za plače igralcem, je poročal Financial Times. O finančnih težavah kluba prvič spregovoril novi predsednik kluba Sandro Rosell.

Sandro Rosell, ki je zamenjal Joana Laporto – ta je klubu predsedoval zadnjih sedem let –, je našel klub v dolgovih in težavah s prihodki, vendar pa bodo stvari znova postavili na svoje mesto ter si za cilj zadal poiskati nove vire in sredstva, s katerimi bodo poravnali kratkoročne dolgove.

"Naši posojilodajalci lahko normalno dihajo. Klub se ni znašel v nevarnosti in še ta teden bomo lahko izplačali plače igralcem, trenerjem in zaposlenim," je dejal Rosell, ki se namerava v petek odpraviti v Južnoafriško republiko, kjer načrtuje sestanke s pomembneži iz sveta nogometa.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Težave so nekoliko omilili s prodajo igralcev, čeprav je pri odprodaji Ukrajinca Dmitra Čigrinskega matičnemu klubu Šahtar Doneck prej šlo za razprodajo kot dober posel. Za Ukrajinca je Barcelona lani plačala odškodnino vrtoglavih 25 milijonov evrov, po vsega 14 odigranih tekmah in 12 mesecih, ki jih je preživel v tem katalonskem klubu, pa so ga odprodali nazaj v Doneck za 15 milijonov evrov, kar pomeni, da so s transakcijo izgubili deset milijonov evrov.

 

Uspešnejši so bili s prodajo vezista Slonokoščene obale Yaya Toureja angleškemu Manchester Cityju. Izkupiček iz prodaj pa je hitro izhlapel, saj so pred tem morali založiti 40 milijonov evrov odškodnine za reprezentančnega igralca Davida Villo za njegov prestop iz Valencie. Rosell je ob tem potrdil, da so še vedno zelo zainteresirani za prihod Arsenalovega vezista Cesca Fabregasa, "ki želi igrati za Barcelono in ki ga zelo želimo imeti v naši sredini". Predsednik Barcelone je ob tem zatrdil, da Katalonci za zvezdnika nikoli ne bodo plačali 50 ali 60 milijonov evrov odškodnine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.