Šport > Nogomet
34 ogledov

Opravičila trenerja Barçe, kosmata "ja**a" v tunelu

Xavi Real Sociedad Barcelona Liga BBVA Španija prvenstvo Reševalni pas/Twitter
Trener Barcelone Gerardo Martino je po debaklu svojega moštva v San Sebastiánu samokritično dejal, da je "napačno prebral" tekmo z Real Sociedadom. Mediji brez usmiljenja do prvakov.

Gerardo Martino je v le nekaj dneh uspel prehoditi pot od taktičnega genija do diletanta. Argentinski trener je še pred nekaj dnevi slavil veliko zmago v osmini finala Lige prvakov pri Manchester Cityju (2:0), v soboto pa z Barcelono pogorel na ligaškem gostovanju pri Real Sociedadu, ki ga je zaključil že po 45 minutah, ko ga je glavni sodnik med polčasom izključil.

Napeto ozračje pred in med tekmo naj bi se preneslo tudi na hodnike stadiona Anoeta, a je Martino na kasnejši novinarski konferenci zanikal, da je prišlo do hujših spopadov, razloge za izključitev pa je razkril zapisnik sodnika Davida Fernándeza Borbalána, ki je zapisal, da je Martino pomočnika trenerja Reala Txemo Lumbrerasa označil za "neumneža", dobesedno pa v argentinskem narečju za "kosmata ja**a".

Brez izmenjav mnenj z realovci

"Po tekmi mi ostaja bolečina poraza. 'La Real' je igral dobro in način, na katerega sem 'prebral' tekmo, ni bil pravi. Menim, da bi morali odigrati tekmo bolj podobno tisti iz polfinala pokala," je na novinarski konferenci dejal Martino, ki si je drugih 45 minut ogledal s tribune.

"Glede izključitve nimam česa povedati. Sodnik je sprejel odločitev, ki jo je, nič drugega. S trenerjem in igralci Sociedada nisem imel, niti nočem imeti izmenjave mnenj."

"Xavi bi nam prišel prav ob drugačnem rezultatu"

Martino je tekmo presenetljivo začel brez Xavija Hernándeza, Cesca Fàbregasa in Daniela Alvesa, eden izmed siceršnjih rezervistov, Alex Song, pa je v prvem polčasu zabil avtogol. Neymar je prvič po poškodbi gležnja odigral celo tekmo, a bil podobno kot Lionel Messi, ki je sicer "neviden" zabil lep gol za 1:1, boleče nemočen.

"Je Xavi užaljen, ker ni igral? Možno je, da se vsem nogometašem zdi, da bi morali igrati tekmo, kot je ta. Ko sta v igro prišla Alexis (Sánchez) in Cesc (Fàbregas) smo imeli štiri napadalce. Zdelo se nam je, da to ni bil trenutek, da bi svoje mesto zavzel Xavi. Razumeli smo, da bi nam prav prišel v zadnjih 20 ali 25 minutah, če bi bil rezultat drugačen, ko bi morala žoga krožiti. Ob rezultatu 3:1 se nam je zdelo, da zanj ni prostora v zadnjih 20 ali 25 minutah," je nadaljeval Martino.

Verjetno niso imeli prav

"Če je bila postavitev napačna, zakaj ni bilo menjav? Menili smo, da smo se po golu Lea (Messija) vrnili v igro in da bomo lahko počakali in še enkrat razmislili. Dva gola sta si bila zelo blizu. Verjetno odločitev, da ne menjamo, ni bila prava," je pristavil Argentinec. 

Barcelona naslednji teden po dolgem času na sporedu nima dveh tekem, zato je bila odločitev za rotacije v prvi postavi na enem najtežjih gostovanj toliko bolj čudna. Kot da Martino, ki v Evropi deluje prvič v karieri, ne bi vedel, da Barcelona na Anoeti ligaške tekme ni dobila že vse od leta 2007.

"Rotacije so dobre le, ko delujejo," je priznal Martino. "Menili smo, da bi utrujenost iz Manchestra lahko škodovala, prav tako pa smo z rotacijami želeli ponuditi priložnost ostalim, da bi se počutili pomembno."

Mediji: "Apatično, čudno, ubogo ..." 

Mediji na Iberskem polotoku po porazu branilcev naslova in do včeraj vodilne ekipe La Lige niso imeli milosti. Katalonski Sport je poročal o "apatični" ekipi, ki jo je "čudno" postavilo strokovno vodstvo, poraz pa da bo Barcelona plačala "zelo drago" v letošnji bitki za naslov.

"Real Sociedad se je maščeval za pokalni izpad in premagal Barço, ki je prikazala ubogo predstavo, na Anoeti pa je pustila tri točke, ki bi lahko bile odločilne v boju za naslov v La Ligi. Martino se je uštel, ko je od prve minute začel s šestimi teoretičnimi rezervisti in bil izključen ob polčasu," dodaja Mundo Deportivo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.