Šport > Nogomet
23 ogledov

Barcelona: Proizvajamo zmagovalce

Joan Laporta Žurnal24 main
Predsednik nogometnega kluba Barcelona, Joan Laporta, se je odzval na velike in drage nakupe večnega tekmeca Reala iz Madrida, ki polnijo naslovnice časopisov po vsem svetu.

Predsednik Barcelone Joan Laporta, ki v prestopnem roku v katalonsko prestolnico še ni pripeljal zvenečih okrepitev, je na tržnici v Madridu dejal: "Mi ustvarjamo prvake in zmagovalce. Nam jih ni treba kupiti. Povsem nepomembno mi je, da je Real pripeljal Ronalda, če Barcelona zmaguje in osvaja lovorike." Laporta je za špansko televizijo dejal še, da je Real s svojimi nakupi pretiraval in da zneski, ki jih je odštel za Cristiana Ronalda in Kakája, niso realni. "Tudi mi bi se lahko odločili za podobne nakupe, vendar pa to ni politika našega kluba. Že brez okrepitev imamo povsem konkurenčno ekipo. Vse, kar si želimo, so dobre naložbe," dodaja Laporta.

Dejal je tudi, da si trener Kataloncev Pep Guardiola želi okrepiti obrambno vrsto, želi pa si tudi še enega vezista in napadalca, medtem ko položaj okoli prestopa Samuela Eto'oja v drug klub ni razjasnjen. Kameruncu so ponudili dveletno pogodbo, vendar pa bo Eto'o o ponudbi še razmislil, saj ima na mizi tudi ponudbo angleškega Manchester Cityja. "Nekajkrat sem ga klical, vendar pa ni dvignil telefona," je o usodi napadalca spregovoril Laporta in ugibal, ali je spremenil telefonsko številko ali pa izgubil telefon.

Barcelona si v svoje vrste neizmerno želi pripeljati španskega reprezentanta Davida Villo, ki naj bi na Nou Camp prišel iz obubožane Valencie. "Pogajanja potekajo, najti moramo le skupni jezik. Za koliko časa in koliko denarja, se še nismo dogovorili. Predsedniku Valencie Manuelu Llorenteju smo poslali ponudbo za okoli 40 milijonov evrov," za konec pojasnjuje Laporta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.