Šport > Nogomet
15 ogledov

Barcelona še prepričljivejša od Reala

Lionel Messi EPA
Real in Barcelona sta več kot uspešno opravila zadnji ligaški preizkus pred "El Clásicom" naslednjo soboto. Galaktiki so na gostovanju pri Sportingu iz Gijona slavili s 3:0. Barcelona pa je bila pred svojimi gledalci še prepričljivejša, saj je Levante odpravila s kar 5:0.

Barcelona je s petardo v mreži Levanteja odgovorila na zmago Reala proti Sportingu. Nogometni sladokusci pa že komaj pričakujejo naslednjo soboto, ko nas čaka prvi letošnji prvenstveni El Clasico. Real bi z zmago že naredil velik korak k naslovu, Barca pa bi z uspehom praktično izničila prednost velikih rivalov.

Katalonci so srečanje proti Levanteju, ki vse bolj izgublja sapo po sanjskem uvodu v sezono, odigrali zelo rutinirano in povedli že v četrti minuti, ko je zadel Cesc Fabregas. Nekdanji kapetan Arsenal je vodstvo podvojil v 33. minuti in praktično že odločil srečanje. V prvem polčasu se je med strelce vpisal tudi Cuenca, Lionel Messi in Alexis Sanchez pa sta v drugem polčasu le še potrdila visoko zmago.

Galaktiki rutinirano na El Molinonu

Real Madrid je do zmage prišel dve uri prej. Varovanci Joseja Mourinha so se odpravili na precej neugodno gostovanje k Sportnigu iz Gijona, toda igralci Reala so legendarni El Molinon zapustili z novo zmago v žepu. Galaktiki so od prve minute naprej zagospodarili na zelenici in le vprašanje časa je bilo, kdaj bodo tudi zatresli mrežo, čeprav so bili tudi domači na trenutke zelo nevarni. Real je povedel v 35. minuti, ko je Angel Di Maria izkoristil napako enega od domačih branilcev, lepo prodrl po levi strani, nato pa z zvitim strelom na "levi" nogi ujel celotno obrambo Sportinga na čelu z vratarjem Juanom Pablom. Gostje iz prestolnice se sicer niso preveč naprezali, do drugega zadetka pa prišli v 64. minuti, ko je po podaji Di Marie zadel Cristiano Ronaldo. Za Portugalca je bil to sploh prvi ligaški zadetek proti Sportingu. V njegovi črni knjižici zdaj ostajata le še Betis in Levante. Piko na i zanesljivi zmagi je v izdihljajih obračuna dodal Marcelo. Zmaga Reala šteje še nekaj več, če vemo, da je nastopil brez prvega organizatorja Xabija Alonsa.

Španska liga, 15. kolo:

Racing Santander : Villarreal 1:0 (1:0)
Stuani (27)

Sporting Gijón : Real Madrid 0:3 (0:1)
Di Maria (35), Cristiano Ronaldo (65), Marcelo (90)
RK: Eguren (80/Sporting)

Barcelona : Levante 5:0 (3:0)
Fabregas (4, 33), Cuenca (37), Messi (55), Sanchez (61)

Valencia : Espanyol 2:1 (1:0)
Costa (6/11-m), Soldado (80); Moreno (69)

Atlético Madrid : Rayo Vallecano 3:1 (1:0)
Fernandez (25), Falcao (74), Salvio (90); Fernandez (90/ag)

Real Sociedad : Málaga 3:2 (1:1)
Demichelis (10/a.g.), Vela (89), Ifran (90); Rondon (21), Fernandez (59)

Osasuna : Real Betis 2:1 (1:0)
Flano (39), Nekounam (90); Martin (80)

Mallorca : Athletic Bilbao 1:1 (1:1)
Alvaro (3); Amorebieta (45)

Granada : Zaragoza 1:0 (1:0)
Ighalo (44)

Sevilla : Getafe 3:0 (1:0)
Fazio (33), Moral (50), Kanouté (90)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.