Šport > Nogomet
39 ogledov

Barceloni se bo kolcalo po Alvesu

dani alves gonzalo higuain Profimedias
Juventus je na prvi polfinalni tekmi Lige prvakov na gostovanju v kneževini premagal Monaco (2:0). Oba gola je prispeval Gonzalo Higauín, Dani Alves pa je vpisal dve podaji.

Tekmo so bolje začeli nogometaši Juventusa, ki so v uvodnih minutah pritisnili proti vratom domače ekipe. V deveti minuti sta z dvojno podajo domače izigrala Paulo Dyabala in Dani Alves, a je bil Danijel Subašić na mestu. Jezil se je Mario Mandžukić, ki je čakal na oddaljeni vratnici.

Miralem Pjanić je tri minute kasneje poslal natančen predložek proti Alvesu, ta pa je v volejem podal v sredino. Žoga je zletela mimo odkritega Gonzala Higuaína, ki je pričakoval podajo po tleh. 

Kylian Mbappe je po dolgem predložku poskusil z glavo, uspešno pa je posredoval Gianluigi Buffon. Legendarni italijanski vratar se je nekaj trenutkov kasneje izkazal z izjemno reakcijo.

Higuaín popravil bled vtis

Mbappe je poskusil s volejem po natančni podaji Nabila Dirarja, nato pa je Buffonova vrata ogrozil še Radamel Falcao. Monaco se je otresel začetnega pritiska in prevzel pobudo v napadu.

Mbappe je povzročal preglavice obrambi Juventusa, a Buffona ni uspel resneje ogroziti. Na drugi strani je Giorgio Chiellini po podaji iz kota pripravil lepo priložnost Higuaínu, ki je grdo zgrešil. Argentinski reprezentant se v slabe pol ure igre ni pokazal v najboljši luči, vse pa mu je bilo oproščeno v 29. minuti, ko je Juventus popeljal v vodstvo.

Bianconeri so uprizorili lepo ekipno akcijo, v kateri je največjo vlogo odigral Alves. Po seriji podaj s Claudiom Marchisiom in Dybalo je brazilski branilec žogo s peto poslal na pot Higuaína, ki je premagal Subašića. 

Juventus se je potegnil nazaj in pobudo prepustil domačim. Kljub temu je 38. minuti znova prišel do strela na gola, poskus Dybale pa je končal v naročju hrvaškega reprezentanta. Mbappe je kmalu zatem iskal Falcaa, a so obrambni nogometaši Juventusa uspeli razčistiti. 

Bianconeri so izkoristili vsako priložnost, da ukradejo kakšno sekundo, in tako polčas uspešno spravili pod streho. Strelec edinega gola je prekinil sušo v izločilni tekmah Lige prvakov, saj je zadel prvič po sedmih obračunih.

Monaco je bil v 47. minuti blizu izenačenja, a je strel Falcaa zaustavil Buffon. Domači so pritisnili prek Mbappeja, Juventus pa je znova uspel razčistiti. V 51. minuti je bil znova na delu gostujoči vratar, na drugi strani pa je po strelu Alvesa posredoval Subašić.

Alves prispeval še drugo podajo

Po slabi uri igre je Juventus prišel do velike prednosti. Dybala in Alves sta obkolila Bakayoka, prišla do žoge in krenila v protinapad. Dybala je okroglo usnje potisnil do Alvesa, ta pa je podal izjemno natančen predložek do Higuaína, ki je žogo še drugič poslal v Subašićevo mrežo. Alves, nekdanji nogometaš Barcelone, je odigral fantastično tekmo in bržkone dal misliti vodilnim možem španskega prvaka, ki so ga leta 2016 "spodili" iz kluba.

Po drugem golu na tekmi so bile priložnost redke. V zaključku rednega dela je rešilno bilko za domače zastreljal Germain, a glavno vlogo je odigral Buffon, ki je žogo potisnil čez prečko. Po podaji iz kota je žoga še enkrat pristala v naročju italijanskega veterana in Juve se je veselil pomembne zmage z dvema goloma v gosteh.

Liga prvakov, polfinale, 1. tekma:

Monaco : Juventus 0:2 (0:1)
Higuaín 29., 59.

Začetni postavi:
Juventus: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro; Pjanic, Marchisio; Dani Alves, Dybala, Mandzukic; Higuain
Monaco: Subasic; Dirar, Glik, Jemerson, Mendy; Fabinho, Bakayoko; Silva, Lemar; Falcao, Mbappé

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.