Šport > Nogomet
22 ogledov

Barçi le točka, Realu brez Ikerja tri

David Villa Ignacio Javier Gomez Nacho Novo
1/24
Žurnal24 main
Barcelona je končala zmagoviti niz z remijem v Gijonu (1:1). Za točko na gostovanju so se morali zelo potruditi, rešil jih je David Villa. Real Madrid je brez izključenega Ikerja Casillasa z 1:0 premagal Espanyol.

Za madridski Real se gostovanje v Barceloni pri Espanyolu ni začelo najbolje. Vratar Iker Casilla je tik za črto kazenskega prostora podrl Joseja Callejona in glavni sodnik mu je pokazal dirkten rdeči karton. Jose Mourinho je tako moral v igro poslati Antonia Adana (na klop je šel Angel di Maria). Vseeno pa so z igralcem manj na zelenici 20 minut kasneje prišli do vodstva, potem ko je po levi strani prodrl branilec Marcelo in matiral vratarja Carlosa Kamenija. To je bil tudi rezultat tekme in Real se je vodilni Barceloni približal na pet točk zaostanka. Real bi lahko zabil še kak gol več, tako je imel Emmanuel Adebayor izvrstno priložnost v 40. minuti, a je žogo zaustavila prečka. Reprezentant Toga je imel dve priložnosti tudi ob koncu srečanja, a je bil Kameni vselej na pravem mestu. Espanyol ni bil preveč nevaren, še najlepšo priložnost je imel Joan Verdu, a se rezervni vratar Adan ni pustil presenetiti. Za spremembo ne Lionel Messi ne Cristiano Ronaldo nista dosegla gola in ostajata pri 24.

Konec niza: Barçi le točka!
Zmagoviti niz nogometašev Barcelone je ostal na številki 16, potem ko so Katalonci pri žilavem Sporting Gijonu komajda prišli do točke. David Villa, od otroštva navijač asturijskega kluba, je z imenitnim lobom zadel za končnih 1:1. Mnoge rotacije in reprezentančni premor so Barço spet vrgli iz tira, kar je za dobo Josepa Guardiole že stalnica. Spremenjena postava Blaugrane, v kateri so tekmo začeli Gabriel Milito, Javier Mascherano in Ibrahim Afellay, se v napetem ozračju Gijona nikakor ni znašla. Domači rdeče-beli so pritiskali skozi celoten prvi polčas, Katalonci pa so se mučili tudi s svojim zaščitnim znakom - posestjo žoge. Prav po eni izmed napak v zadnji tretjini igrišča so domači krenili v protinapad, ki ga je mojstrsko zaključil David Barral. Napadi gostov so bili jalovi tudi skozi celoten drugi polčas, nato pa se je Lionel Messi za trenutek osvobodil branilcev in podal proti Villi, ki je v 80. minuti izenačil s fantastičnim lobom. Barça bi lahko na koncu celo slavila, če bi Pedro Rodríguez po podaji Messija zadel iz vsega nekaj metrov.

Joaquin pripravil giljotino za Quiqueja
Samo zmaga proti Valencii bi verjetno rešila Atléticovega trenerja Quiqueja Sáncheza Floresa, a vedno manj priljubljeni strateg si je na Calderonu celo privoščil nov poraz s svojo ekipo (1:2). Stari prijatelj Žurnala, Joaquín Sánchez, mu je z dvema goloma verjetno dokončno presodil na nori tekmi, v kateri je imel Diego Forlán pri rezultatu 1:1 na voljo tudi enajstmetrovko. Ni je izkoristil. 

Villarealov poizkus, da pride na tretje mesto La Lige, ni bil uspešen. Z golom Alberta Lopa v 60. minuti so jim na Riazorju tri točke vzeli nogometaši Deportiva. Za rumeno podmornico je to drugi zaporedni poraz, ki pomeni, da za tretjeuvrščeno Valencio zaostajajo za dve točki.

Lestvica:
1. Barcelona 62 točk
2. Real Madrid 57
3. Valencia 47
4. Villarreal 45
5. Athletic Bilbao 38
...
18. Osasuna 22
19. Almería 20
20. Málaga 19

Španska liga, 23. kolo:

Atlético Madrid : Valencia 1:2 (1:1)
Reyes (3); Joaquin (41, 86)
Forlán (Atlético) je v 58. minuti zapravil enajstmetrovko.
RK: Godin (90/Atlético)

Sporting Gijon : Barcelona 1:1 (1:0)
Barral (16); Villa (80)

Racing Santander : Sevilla 3:2 (2:1)
Salas (12), Rakitić (19/ag), Arana (90); Fazio (40), Fabiano (83/11m)
RK: Salas (39/Racing)

Hercules : Zaragoza 2:1 (0:1)
Farinos (80), Trezeguet (89); Braulio (4)

Levante : Almería 1:0 (0:0)
Caicedo (53)

Málaga : Getafe 2:2 (0:2)
Baptista (80), Rondon (90); Miku (8), Colunga (24)

Real Sociedad : Osasuna 1:0 (0:0)
Tamudo (74)
RK: Damia (90/Osasuna)

Deportivo La Coruna : Villarreal 1:0 (0:0)
Lopo (60)

Espanyol : Real Madrid 0:1 (0:1)
Marcelo (24)
RK: Casillas (2/Real Madrid)

Mallorca : Athletic Bilbao 1:0 (1:0)
Webo (11)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.