Šport > Nogomet
19 ogledov

Barcin biser ukradel točko na Emiratesu

(Manchester United - Newcastle)
1/37
Reuters
Nogometaši Manchester Uniteda so v 15. kolu Premier League doma izgubili proti Newcastle Unitedu (0:1). Srake so na Old Traffordu slavile prvič po letu 1972. Stoke City je z zmago nad Chelseajem (3:2) omogočil skok na drugo mesto Liverpoolu. Arsenal po remiju z Evertonom (1:1) pridobil samo točko.

Derbi kola je postregel s tekmo med letos izvrstnim Arsenalom in vročim Evertonom. Tekma je poskrbela za dva zadetka v razburljivem drugem polčasu in delitvijo tock ob izidu 1:1. Remi Arsenala in Evertona je najbolj razveselil vse zasledovalce trenutno vodilnega kluba, saj ta ni izkoristil njihovi spodrsljajev in prednost na vrhu viša le za točko, Everton pa je neporažen ostal še na drugem težkem gostovanju zaapored.

IObramba Tima Howarda po strelu Aarona Ramseya | Avtor: Reuters Reuters

Na začetku tekme so gostje iz Liverpoola pokazali veliko želje, a so Topničarji v ne najbolj
atraktivnem prvem polčasu bili tisti, ki so si pripravili prvo priložnost. Olivier Giroud je sam stekel proti vratarju Timu Howardu, ki pa njegov strel ubranil. Nedolgo zatem se je podobna priložnost ponudila njegovemu soigralcu Aaronu Ramseyu, a se je tudi tokrat izkazal Howard.

Španec hitro odgovoril Nemcu

Arsenalovci so v začetku drugega polčasa nadaljevali tam kjer so končali ob koncu prvega, a je znova golobradi Američan brez težav držal mrežo nedotaknjeno. V 54. Minuti je prvič svoje sposobnosti pokazal tudi vratar Arsenala Wojciech Szczesny, ki je odbil strel Steevena Pienaarja.

Mreža se je vendarle zatresla v 80. Minuti, ko je žoga z nekaj sreče pristala na nogi Mesuta Ozila, ki iz dveh metrov ni mogel zgrešiti lahke tarče. Le nekaj minut kasneje je na drugi strani Gerard Deulofeu s pravo mojstrovino poskrbel za izenačenje in jezo Arsena Wengerja. Rezultat se do konca tekme ni več spremenil, za kar je poskrbela tudi vratnica, ki jo je nastreljal Olivier Giroud v zadnjih sekundah Webbovega dodatka.

Prva zmaga za Meulensteena

Prva nedeljska tekma angleške prve nogometne lige je vendarle prinesla nekaj veselja navijači Fulhama. Po odhodu Martina Jola so Londončani že na drugi tekmi dočakali zmago, saj jih je na tekmi prejšnjega kola na domačih tleh porazil Tottenham. Četa Reneja Meulensteena je bila tokrat na domačem Craven Cottagu boljša od Aston Ville z 2:0.

Zadetka za domače sta dosegla Steve Sidwell in Dimitar Berbatov, ki je bil natančen v izvajanju enajstmetrovke. S tremi točkami so se 'kočarji' tudi nekoliko odlepili od dna lestvice, ki ga trenutno zaseda Sunderland. Fulham trenutno le gol razlika ločuje od rešilnega 17. mesta, ki ga zaseda West Ham. Aston Villa ob ničelnem izkupičke na tej tekmi ostaja deseta, vendar bi lahko že jutri izgubila še kakšno mesto, ko se bosta med seboj udarila Swansea in Hull

Nova klofuta za Moyesa

Manchester United je zabeležil peti poraz v letošnji sezoni Premier League, ko je na domačem Old Traffordu prvič po štirih desetletjih izgubil proti Newcastle Unitedu. Škotski strateg David Moyes, ki je iz rok Sira Alexa Fergusona dobil ekipo angleških prvakov, je pod vse večjim pritiskom, saj so možnosti rdečih vragov, da bi ubranili lanskoletni naslov, praktično neobstoječe.

V ekipo Uniteda se je vrnil Robin van Persie, medtem ko Wayne Rooney zaradi kazni ni zaigral. Domači so bili v prvih minutah bolj nevaren nasprotnik, saj je obramba Newcastla blokirala dva poskusa Toma Cleverleyja, nato pa preprečila poskus podaje Adnana Januzaja proti Robinu van Persieju. Na drugi strani je domačega vratarja Davida de Geo preizkusil Mathieu Debuchy.

Razveljavljen gol, ligaški debi Zahaja

Na začetku drugega polčasa je proti vratom gostujoče ekipe sprožil Javier Hernandez. Še prej bi po predložku Nanija Newcastle skoraj zrežiral avtogol, vendar se je izkazal vratar Tim Krul. Varovanci Davida Moyesa so bili vseskozi nevarnejši. Patrice Evra je zatresel vratnico, v obračunu za odbito žogo pa je Krul premagal Van Persieja, Hernandeza in Nanija.

Po dobri uri igre pa je Newcastle povedel z golom Yohana Cabayeja, ki mu je asistiral Moussa Sissoko. Deset minut kasneje je kazalo, da je United uspel izenačiti, vendar je bil zadetek Van Persieja razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. V 68. minuti je svoj ligaški debi dočakal Wilfried Zaha, ki naj bi se z Moyesom sporekel zarad intimnega prijateljevanja z njegovo hčerko, a 21-letnik ni mogel spremeniti poteka tekme. United kljub pritisku ni uspel izsiliti izenačujočega zadetka in ostalo je pri končnih 1:0 v korist Newcastla.

Lončarski pekel preveč za Mouja

Dobre novice so za vodilni Arsenal pred njihovim nedeljskim derbijem proti Evertonu deževale z vseh strani države. Prvi zasledovalec Chelsea je v zadnjih minutah prvič v zgodovini Premier League izgubil pri Stoke Cityju (3:2), Manchester City pa na gostovanju v Southamptonu znova ni uspel iztržiti vseh treh točk (1:1).

Na drugo mesto se je tako z visoko domačo zmago nad West Ham Unitedom prebil Liverpool, za katerega je že 14. ligaški gol sezone zabil Luis Suárez (4:1). Pod novim trenerjem Tonyjem Pulisom je Crystal Palace uspel ugnati še Cardiff City, kar je Londončane izstrelilo na rekordno 18. mesto na lestvici (2:0).

Odločil maroški "dribler"

Oussama Assaidi, posojeni maroški "dribler" iz Liverpoola, je v sodnikovem podaljšku zabil izjemen odločilni gol Chelseaju in poleg najglasnejšega stadiona v Premier League razveselil tudi navijače ob reki Mersey. Assaidi si je na levi strani pripravil prostor za strel in premagal Petra Čecha s strelom v njegov daljši kot.

Lallana Kolarov Southampton Manchester City Premier League Anglija liga prvenstv | Avtor: EPA EPA
André Schürrle je sicer že po nekaj minuatah zadel za vodstvo gostov, a po številnih zapravljenih proložnostih so rdeče-beli Londončane kazovali z oportunističnim zadetkom Petra Croucha z neposredne bližine nekaj minut pred polčasom.

Liverpoolske skrbi za Gerrarda

Stoke je pritisnil Chelsea v drugem polčasu in hitro tudi povedel, ko je natančno s še enim prelepim strelom meril Stephen Ireland, po novem golu Schürrleja (José Mourinho je v lovu za zmago aktiviral tudi Samuela Eto'oja) pa je Assaidi zadel za prvo zmago Stoka nad Chelseajem po letu 1975.

Zmago Liverpoola na Anfieldu je pokvarila le poškodba kapetana Stevena Gerrarda, sicer pa so rdeči zanesljivo precej trpeli na obračunu, na katerem so padli kar trije avtogoli. Najprej je lastno mrežo zatresel Guy Demel, domači pa so na 2:0 povišali po tem, ko je James Collins pod pritiskom Martina Škrtela prav tako pripomogel k zadetku Mamadouja Sakhoja.

Še en evrogol z noge Osvalda

Ob prevladi domačih je Gerrard predčasno zapustil zelenico s poškodbo stegenske mišice, slovaški branilec Škrtel pa je po prebujenju West Hama še drugič v enem tednu premagal lastnega vratarja za 1:2. Madibo Maiga je najprej zapravil neverjetno priložnost za izenačenje, Suárez pa je v 81. minuti zapravljeno kaznoval z odločilnim golom, ko je United že kaznoval brez izključenega Kevina Nolana. Nov avtogol, tokrat Joeyja O'Briena, je po strelu Suáreza prinesel zadnje tresenje anfieldskih mrež.

Southampton je proti Manchester Cityju končal niz treh porazov in se vrnil po zgodnjem zaostanku, ki jim ga je pripravil zadetek Sergia Agüera. Po 18. golu sezone za vročega Argentinca je na sceno stopil njegov rojak, sicer italijanski reprezentant Daniel Pablo Osvaldo, ki je osmešil sinje modro obrambo in s fantastičnim strelom premagal Costela Pantilimona za končnih 1:1.

"Svetniki" so do konca tekme pritiskali celo za zmago, medtem ko se je City, ki je letos navdušujoč doma, toda izjemno popustljiv v gosteh, več kot očitno zadovoljil s točko.

Angleško prvenstvo, 15. kolo:

Manchester United : Newcastle United 0:1 (0:0)
Cabaye (61)

Crystal Palace : Cardiff City 2:0 (1:0)
Jerome (6), Chamakh (58)
Velikonje (City) ni bilo v ekipi.

Liverpool : West Ham United 4:1 (1:0)
Demel (42/a.g.), Sakho (47), Suárez (80), O'Brien (84/a.g.); Škrtel (66/a.g.)
RK: Nolan (82/United)

Southampton : Manchester City 1:1 (1:1)
Osvaldo (42); Agüero (10)

Stoke City : Chelsea 3:2 (1:1)
Crouch (42), Ireland (50), Assaidi (90); Schürrle (10, 53)

West Bromwich Albion : Norwich City 0:2 (0:1)
Hooper (13), Fer (89)

Sunderland : Tottenham Hotspur 1:2 (1:1)
Johnson (37); Paulinho (43), O'Shea (50/a.g.)

Fulham : Aston Villa 2:0 (2:0)
Sidwell (21), Berbator (30/11-m)

Arsenal : Everton 1:1 (0:0)
Ozil (80); Deulofeu (84)

Swansea City : Hull City 1:1 (0:1)
Chico (60); Graham (9)
Koren (Hull) je igral od 64. minute.                                                      

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.