Šport > Nogomet
19 ogledov

Barçin "nakup stoletja" odhaja

Žurnal24 main
Eden najbolj zgrešenih nakupov zadnjih let, Barcelonin ukrajinski branilec Dmitro Čigrinski, se po sezoni v Kataloniji vrača domov. K Barçi je pred preteklo sezono prišel kot okrepitev za 25 milijonov evrov!
Nov v seriji napak
V sicer megauspešni vladavini Josepa Guardiole se je v dveh sezonah nabralo že kar nekaj "biserov", ki jih je Barcelona drago plačala, a se v ekipi nikoli niso uveljavili. To so Martin Cáceres (16,5 milijona evrov), Aleksandr Hleb (15), Keirrison (14), Henrique (8) ...

In tako Barcelono zapušča eden izmed najbolj enigmatičnih igralcev v moderni zgodovini katalonskega kluba. Ukrajinec Dmitro Čigrinski se po štirinajstih odigranih tekmah in manj kot 800 minutah igre vrača v Šahtar Donjeck, ki je Kataloncem zvito podtaknil pravega mačka v žaklju. V enciklopediji prispodob bi tega mačka na sliki moral predstavljati prav Čigrinski, saj je Ukrajincem za njegove storitve uspelo iztržiti neverjetnih 25 milijonov evrov!

Kot lahko sklepate po nič kaj zajetni minutaži, je Čigrinski igral bore malo in tudi ko je, je bil Camp Nou vedno na nogah zaradi neštetih napak pri osnovnih elementih nogometne igre. Nekaj veselja na ustnice klubskih funkcionarjev pri aktualnih španskih prvakih pa bo narisalo vsaj dejstvo, da naj bi se Ukrajinec v Šahtar vrnil v zameno za 12–15 milijonov evrov, kar pomeni, da bodo rudarji tako ali tako v plusu vsaj za 13 "milijončkov" ... Zanimivo – Čigrinski je k Barçi prišel na osebno željo trenerja Josepa Guardiole, ki pa se je v navezavi z zdaj že bivšim športnim direktorjem Txikijem Begiristainom grobo uštel. Neverjetno, ampak "Čigro" se je v zgodovino vpisal kot drugi najdražji branilec v zgodovini Barcelone, saj ga prekaša le brazilski supertekač Daniel Alves, za katerega je Barcelona sezono prej odštela 35 milijonov evrov. Nakup stoletja, ni kaj ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.