Šport > Nogomet
30 ogledov

"Barço je nemogoče premagati"

Iniesta Maxwell Alves Afellay Busquets Puyol Žurnal24 main
Nekdanji zvezdnik Bayerna Paul Breitner je naravnost navdušen nad zasedbo Barcelone. Nemec je prepričan, da je Katalonce nemogoče premagati, tudi če igrajo le na 85 odstotkih svojih zmožnosti.

Paul Breitner je nadaljeval, da igralci, kot so Xavi, Leo Messi in Andres Iniesta delajo razliko, ob tem pa dajejo navdih soigralcem, da zaigrajo nad svojimi zmožnostmi. "Nemogoče je premagati Barcelono, tudi če igra le na 85 odstotkih svojih zmožnosti. Enostavno nimaš možnosti proti njim. Igrajo nogomet, ki je povsem drugačen od ostalih," je dejal Breitner in dodal: "Lahko si jim enakovreden, dokler Leo Messi, Andres Iniesta in Xavi ne pridejo na igrišče. Imajo sposobnost, da soigralce pripravijo, da igrajo še boljše. Soigralci ob njih igrajo 20 odstotkov boljše, kot dejansko so."

Čeprav Breitner smatra, da je Barcelona v tem trenutku korak pred ostalimi, meni, da bi ga njegov Bayern v nekaj letih lahko dohitel in morda tudi prehitel. "Bayern ima ekipo, ki se še izboljšuje. V naslednjih štirih ali petih sezonah bodo napredovali in počasi zmanjševali razliko do Barcelone. A vseeno lahko le ponovim, da bo Barcelona prevladovala, dokler bodo igrali Messi, Xavi in Iniesta," je še povedal Paul Breitner. Barcelona je pred dnevi Bayern v finalu Audi Cupa ugnala z 2:0 in le potrdila besede Breitnerja o premoči Kataloncev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.