Šport > Nogomet
21 ogledov

Bartomeu priznal: "Cena za Neymarja 86,2 milijona €"

Bartomeu Barcelona novi predsednik Neymar pogodba Reuters
Na maratonski novinarski konferenci se je javnosti in članom kluba predstavil novi predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu. Priznal je, da je prestop Neymarja z vsemi dogovori stal 86,2 milijona evrov.

Novi predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je po tem, ko je v slačilnici pred treningom nagovoril igralce Blaugrane, prvič v novi funkciji stopil tudi pred medije. Na novinarski konferenci je skupaj z direktorjem Barçe Raulom Sanllehijem razkril vse podrobnosti omadeževanega prestopa brazilskega napadalca Neymarja, ki je dan prej odnesel njegovega predhodnika Sandra Rosella.

"Kar bomo storili je, da bomo nadaljevali projekt, ki se je začel leta 2010," je nadaljevanje izročila dosedanjega klubskega vodstva napovedal Bartomeu. "Rosellu se zahvaljujem za vodenje v teh letih. S slovesom je še enkrat pokazal, kako iskren je. Zelo sem vesel, da sem lahko njegov prijatelj."

"Di Stéfana izgubili v pisarnah"

Sanllehi je dejal, da je celotna operacija prihoda brazilskega zvezdnika stala 86,2 milijona evrov, sam prestop pa objavljenih 57,1 milijona – 17,1 milijona je dobil Neymarjev matični klub Santos, 40 milijonov evrov "kompenzacije" pa je romalo na račun podjetja očeta brazilskega reprezentanta. Skupaj z desetimi milijoni evrov nagrade ob podpisu pogodbe je skupna cena prestopa tako 86,2 milijona evrov, je zatrdil Sanllehi.

Bartomeu se je na novinarski konferenci spomnil tudi primera Realove legende Alfreda di Stéfana, ki ga je Barcelona v prejšnjem stoletju "izgubila v pisarnah". Prav realovce je novi predsednik katalonskega ponosa obtožil umazanih iger.

"Mi nismo lagali. To jasno trdim. Na koncu se nogometne tekme dobivajo na igrišču, ne v pisarnah. Di Stéfana smo izgubili v pisarnah, ampak Neymarja nismo. Nekateri nam še niso oprostili, da je igralec raje prišel v ta klub, kot v kakšnega drugega, ki mu je ponujal več denarja. On je prišel sem, ker deli naše vrednote in si želi igrati z (Lionelom) Messijem. Zdaj nam je oče igralca dovolil, da podrobnosti prestopa ne bodo več tajne, ker se mu zdi, da vse to, kar se dogaja, ni pravično."

"Bonbonček" Messiju

Nov podpredsednik kluba je po tem, ko je po letvici splezal Bartomeu, postal Jordi Mestre, ki je bil do sedaj odgovoren za dogajanje v mladinski šoli in B-ekipi Barcelone. Bartomeu je tudi zatrdil, da ne bo odstopil, čeprav bi lahko preiskava spornega prestopa zajela tudi njega, razkril pa je tudi, da bo novo pogodbo kmalu dobil prvi zvezdnik moštva Lionel Messi.

"Messi je najboljši igralec na svetu in želimo si, da bi bil najbolje plačan na svetu. To je nekaj povsem naravnega. Trenutno še ne vlečemo teh potez, ampak kmalu bomo poklicali Jorgeja Messija, ki je tudi njegov zastopnik, in mu sporočili, da si želimo, da je njegov sin najbolje plačani nogometaš na svetu," je še povedal Bartomeu.

Real ponujal 120 milijonov

Katalonski Mundo Deportivo je tekom dneva objavil domnevni faks madridskega Reala, ki je skušal z astronomsko ponudbo v zadnjem trenutku "torpedirati" prestop Neymarja. Madridčani so bili pripravljeni za 23 milijonov evrov izboljšati ponudbo Barçe, poravnali pa bi tudi kazen, ki bi Brazilca pogodbeno doletela, če bi prelomil dogovor s Katalonci.

Z objavljenega dokumenta je razvidno, da je Barcelona za prestop (vsaj na papirju) res ponujala kasneje objavljenih 57,1 milijona evrov, Real pa je različnim pravnim subjektom, povezanim s prestopom, ponujal mnogo več, skupno bi račun za prihod Brazilca znašal kar 120 milijonov evrov.

Profesor španščine in varnostniki všteti v ceno

Obljubljali so mu tudi vsaj deset milijonov evrov ob podpisu pogodbe, luksuzno stanovanje v okrožju La Moraleja skupaj s plačano varnostno službo, pomočnico Neymarjevi sestri, šolnino na univerzi in profesorja španščine za celotno družino.

Če bi se odločil za beli balet, bi Neymar dobil tudi osebnega asistenta za komuniciranje z javnostjo, Zinedine Zidane pa bi bil njegov "boter", so Brazilcu v predstavitvi s PowerPointom dejali realovci. Zagotovili so mu tudi, da bo lahko računal na popolno podporo Ikerja Casillasa, Sergia Ramosa, Marcela, Pepeja, Cristiana Ronalda in Gonzala Higuaína, ki bi mu pomagali pri privajanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.