Šport > Nogomet
23 ogledov

Bartomeu o zaroti iz Madrida: "Bolijo jih uspehi Barçe"

Aguilar Bartomeu Barcelona Malaga Liga BBVA Španija prvenstvo EPA
Novi predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je v svojem prvem daljšem intervjuju po prevzemu funkcije znova namigoval na madridsko zaroto.

Madridski dnevnik MARCA poroča, da je Josep Maria Bartomeu v pogovoru za radio RAC1 jasno povedal, da je za vsem, kar se je v zadnjem tednu dogajalo pri Barceloni (razkritja okrog prestopa Brazilca Neymarja so odnesla predsednika Sandra Rosella), stoji "črna roka" iz Madrida.

"Opažam določeno agresijo proti Barçi. Težko je videti, da imamo (Lionela) Messija in Neymarja," je v oddaji El món a RAC 1 dejal Rosellov naslednik Bartomeu, ki je v studio prišel po zanesljivi ligaški zmagi nad Málago (3:0), proti kateri je Blaugrana znova ubranila vodstvo na vrhu lestvice.

"Casesa v Madridu vzeli pod okrilje"

Barcelona v zadnjem času preživlja številna neprijetna razkritja v medijih, vse pa se je nekako začelo s tožbo člana kluba Jordija Casesa, ki je na sodišču zahteval, da predsednik Rosell razkrije izginotje 40 milijonov evrov pri prestopu Neymarja. Rosell je pred dnevi nepreklicno odstopil, potem ko je vodil uspešno odpravo, ki je Brazilca iztrgala iz rok Real Madrida. Kraljevega kluba kot "zarotnika" Bartomeu sicer direktno ni omenil niti enkrat.

"Casesa je pod svoje okrilje vzel nekdo v Madridu in mu omogočil, da je poletel zelo visoko. Hoteli so nam škodovati, toda ni jim uspelo," je nadaljeval Bartomeu, potem ko so mediji v zadnjih dneh poročali, da bo Cases tožbo kljub uspehu presenetljivo umaknil. Casesa klub ne namerava tožiti, je zatrdil, raziskati pa želijo, kdo je zaupne informacije predal dnevniku El Mundo, ki lahko v kratkem pričakuje sodni poziv.

"Messi ni naprodaj"

"Nič več nas ne preseneča. Vidimo, kakšen odnos imajo v Madridu proti Barçi, in menim, da jih dejstvo, da Barça zadnja leta prevladuje, boli. Če ne zmagajo na igrišču, skušajo zmagati v pisarnah," je nadaljeval Bartomeu.

V intervjuju je še zatrdil, da Katalonci ne bodo več razkrivali podrobnosti pogodb, češ da je bil Neymarjev primer unikaten, napovedal pa je skorajšnje podaljšanje pogodbe z mladim bočnim branilcem Martínom Montoyo, medtem ko naj bi se klub že dogovarjal tudi s stebrom obrambe Gerardom Piquéjem. Zvezdnik Lionel Messi ni naprodaj, je še zatrdil.

"Odhod Messija? Messi ni naprodaj. Želimo se usesti z njegovim očetom in storili bomo tako, da bo najbolje plačan nogometaš, ker je najboljši na svetu. To se ne bo zgodilo vsak čas, ker so zdaj igralci zelo osredotočeni na tekmovanja. Raven igre je še naprej zelo visoka; to smo lahko videli tudi včeraj, želijo si dokazati, da so najboljši," je o nekaj nedavnih namigovanjih o slovesu Argentinca in ponudbi Paris Saint-Germaina še pristavil Bartomeu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.