Šport > Nogomet
18 ogledov

Bartra: Če me ne bi bolelo, mi Bale gotovo ne bi ušel

Messi prosti strel gol Barcelona Athletic Bilbao BBVA Reuters
Barcelona je z nedeljsko zmago nad Athleticom vsaj za en teden ušla popolnemu kaosu v svoji nogometni hiši.

Upanje še živi za nogometaše in navijače Barcelone, ki so na Camp Nouu preživeli zaostanek proti Athleticu Bilbau in Baske svojega morebitnega novega trenerja Ernesta Valverdeja na koncu uspeli premagati z dvema hitrima goloma Pedra Rodrígueza in Lionela Messija v zadnjih 20 minutah.

Ker Real Madrid ta vikend ni igral, čaka jih namreč prva tekma polfinala Lige prvakov z Bayernom, je pogled na lestvico za Katalonce končno malce lepši – prehiteli so beli balet in se vsaj malce približali Atlético Madridu, ki pred medsebojno tekmo v zadnjem kolu ne kaže znakov upočasnjevanja.

Veliko srca in poguma

"Po prvem polčasu sem mislil, da nam ni usojeno. Ni normalno, da ima ekipa toliko priložnosti, a jih ne izkoristi. Toda igralci so imeli veliko srca in se uspeli vrniti. Težko je bilo, a so imeli veliko poguma," je po tekmi na Camp Nouu dejal trener Gerardo Martino, ki več kot očitno preživlja zadnje tedne v Kataloniji. Vsaj kot trener.

Njegov rojak in someščan Messi je po nekaj napornih tednih, ko je deloval povsem brezidejno, našel nekaj iskric in tekel, kot že dolgo ne. Zabil je tudi zadetek, ki je Kataloncem tako manjkal ob izpadih iz Lige prvakov proti Atléticu, porazu v španskem prvenstvu proti Granadi in izgubljenem boju za španski pokal proti Realu. 

"Messi se ne brani z usti, toda z nogometom"

"Potrebno je interpretirati tudi to, kako igrajo nasprotniki. To je težava, ki jo ima Barcelona že nekaj časa. Ko imate ekipe, ki se branijo z veliko igralci blizu svojega kazenskega prostora, potem je težje spredaj. Ne verjamem, da je Messi spremenil svoj način igre, toda prišel je do tekme, v kateri se je počutil bolje. Ni mi bilo prav nič treba govoriti z njim, niti ne bom govoril naslednji teden," je še dodal Martino.

"Govoriva o drugih rečeh. Srečen sem bil zaradi njegovega gola. Zaradi njega, ker je ekipa zmagala. V primeru Messija je odgovoril tako, kakor mu pritiče. Ima eno veliko prednost: ne brani se z usti, toda z nogometom. Ker ne govori, se brani na igrišču. Od vsakih sto tekem jih 99 odigra dobro in vedno daje odgovore tam. Vse skupaj je bilo v zadnjem tednu malce naporno in zaradi tega sem srečen."

Valverde: Pogajanje o prihodnosti osebno vprašanje

Gostujočega stratega Valverdeja, ki naj bi bil prva izbira športnega direktorja Andonija Zubizarrete za nasledstvo Martina, so po tekmi radovedni mediji seveda povprašali o možnosti za povratek na Camp Nou, kjer je nekoč tudi igral.

"Če se da o moji prihodnosti še pogajati? Vsi komentarji mi zelo godijo. O tem, če se da pogajati ali ne, pa menim, da gre bolj za osebno vprašanje. Imam pogodbo z Athleticom in zelo uživam," je dejal Valverde.

"Takšen je nogomet – en teden dvomijo vate, drugi pa ne. Messi je zabil nocoj in ljudje gredo domov zadovoljni. A bolj me skrbi (Iker) Muniain kot Messi. Še pred enim tednom so se borili v vseh treh tekmovanjih, zdaj le v enem. Tisti, ki bi izgubil pokal, bi bil v krizi. To se je zgodilo Barceloni in zdaj je tu. Nekajkrat je osvojila veliko in letos ji ni šlo tako, kot so si zamislili. Z našim golom so ljudje na tribunah začeli malce pritiskati nanje, a je trajalo zelo malo časa. Na San Mamésu je enako. Ljudje so zahtevni, a ko se moraš vrniti, takrat te podprejo."

Bartra: Bale mi ne bi ušel

Strelec edinega Barçinega gola v nedavnem pokalnem finalu in nekakšen tragični junak tekme z Mestalle, branilec Marc Bartra, je odigral novo tekmo v osrčju katalonske obrambe, njegova napaka pa je odprla pot Aritzu Adurizu za vodilni gol v drugem polčasu.

"Mislimo, da je to branilec, na katerega je Barça čakala že zelo dolgo. Pojavil se je in izkoristil poškodbi (Carlesa) Puyola in (Gerarda) Piquéja ter se vsidral v moštvo. Ker igra dobro in ima veliko želje, daje prave odgovore, ki jih ekipa potrebuje," ga je vseeno pohvalil Martino, medtem ko se je Bartra za klubsko televizijo Barça TV znova dotaknil večkrat premlete akcije z Garethom Balom, ki mu je ušel po epskem sprintu in na "El Clásicu" prinesel Realu prvi pokal sezone.

"Človek, zdaj, če pomislim nazaj, bi ga seveda zrušil," je na vprašanje posebnega povabljenca, nekdanjega teniškega igralca in kapetana španske reprezentance Álexa Corretje dejal Bartra. "Toda, če me ne bi bolela zadnja stegenska mišica, potem Bale ne bi ušel. Prepričan sem. Če bi bila ta akcija v prvem polčasu, bi polovil vse. Imel sem manj metrov za preteči kot on in dober položaj. Če bi videl, da mi lahko uide, bi ga zrušil, odrinil. Je pa potrebno priznati, da se ni ustavil. Čeprav je bil na območju z umetno travo, je še naprej tekel ..."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.