Šport > Nogomet
75 ogledov

Bayer brez Kampla naprej, Iličić izpadel

bayern leverkusen EPA
Bayer Leverkusen se je brez poškodovanega Kevina Kampla uvrstil v osmino finala Lige Europa. Fiorentina Josipa Iličića je izpadla proti Tottenhamu (0:3). Manchester United popravil napako (5:1). Basel (Andraž Šporar) izločil St. Etienne (Robert Berić).

V doslej edini današnji tekmi z nekaj slovenske udeležbe je Sporting, pri katerem je rezervni vratar Ažbe Jug gostoval v Leverkusnu in še drugič izgubil. Po 0:1 doma je bilo v Nemčiji 1:3, za domače je dva gola dosegel Karim Bellarabi (30., 65.), za goste pa je bil uspešen Joao Mario, zmago lekarnarjev je potrdil Hakan Čalhanoglu. Kampl za Bayer ni igral zaradi posledic poškodbe mišice na nedeljskem derbiju nemške lige proti Borussii Dortmund.

manchester united | Avtor: EPA EPA
Najbolj razburljivo je bilo v Liverpoolu. Angleži so po bledi predstavi na prvi tekmi v Augsburgu (0:0) doma sicer hitro povedli, zadel je James Milner že v peti minuti z bele točke, potem pa se je ustavilo. Nemci so bili v končnici tekme zelo blizu izenačenju in s tem napredovanju, toda po strelu Kostasa Stafylididsa v 89. minuti s prostega strela je žoga zletela tik ob vratih.

V Rimu so gledalci čakali na dogajanje polno uro, potem pa videli vse v petih minutah. Domači so povedli z 2:0 (Parolo, Felipe Anderson) v dveh, Turki so odgovorili z zadetkom Yasina Öztekina po treh minutah, na nov zadetek Lazia v režiji veterana Miroslava Kloseja pa Galatasaray ni imel več odgovora in se je poslovil.

Pravo katastrofo je doživel Rapid. V Valencii je bilo kar 6:0 za domače, Španci pa so na Dunaju po dobri uri usmiljenja tudi v gosteh pokazali zobe. Zadetki Rodriga, Feghoulija, Piattija in Rubena Veze od 59. do 88. minute so pomenili skupno kar 0:10 za zeleno-bele.

Na tekmi velikega varnostnega tveganja zaradi skrhanih rusko-turških odnosov so bili boljši Turki. Fenerbahče je v Moskvi pri Lokomotivi igral neodločeno 1:1, kar je bilo ob zmagi 2:0 s prve tekme dovolj za osmino finala. V Bilbau je bil Olympique Marseille po golu Michyja Batshuaya dolgo v igri za podaljšek. Toda za domače je nato v 81. zadel Sebin Merino in Baske popeljal naprej s skupnim izidom 2:1.

Slovenci danes niso igrali prav veliko. Na igrišču je bil le Josip Iličić za Fiorentino, ki je gostovala pri Tottenhamu, doma je italijanski klub igral 1:1. V Londonu pa so bili boljši domači. Iličić je tekmo začel in ostal na terenu do 61. minute, kmalu zatrem pa so domači povišali na 2:0, zadel je Erik Lamela, ter odločil tekmo. Avtogol Gonzala Rodrigueza je le zapečatil slab večer Italijanov.

St. Etienne Roberta Berića je v Baslu pri klubu Andraža Šporarja branil prednost 3:2. Slovenca zaradi poškodb nista igrala, bolj zadovoljen pa je Šporar. Dolgo je kazalo, da bo slavil Basel, ki je vodil z golom Luce Zuffija iz 15. minute. Ko je nato v zadnji izenačil Moustapha Sall, se je tehtnica sreče nagnila k Francozom. A le za dve minuti, saj je že v sodnikovem dodatku še enkrat zadel Zuffi in Švicarje popeljal naprej.

Evropska liga, 1/16 finala, povratne tekme:

*Tottenham Hotspur : Fiorentina 3:0 (1:0) /1:1/
Josip Iličić je za Fiorentino igral do 61. minute

*Basel : St. Etienne 2:1 (1:0) /2:3/
Robert Berić zaradi poškodbe ni igral za St. Etienne; Andraž Šporar zaradi poškodbe ni igral za Basel

*Bayer Leverkusen : Sporting Lizbona 3:1 (1:1) /1:0/
Kevin Kampl zaradi poškodbe ni igral za Bayer

Lokomotiva Moskva : *Fenerbahče Istanbul 1:1 (0:1) /0:2/
*Lazio Rim : Galatasaray Istanbul 3:1 (0:0) /1:1/
*Athletic Bilbao : Olympique Marseille 1:1 (0:1) /1:0/
Schalke : *Šahtar Donjeck 0:3 (0:1) /0:0/
Rapid Dunaj : *Valencia 0:4 (0:0) /0:6/
Krasnodar : *Sparta Praga 0:3 (0:0) /0:1/
*Liverpool : Augsburg 1:0 (1:0) /0:0/
*Bayer Leverkusen : Sporting Lizbona 3:1 (1:1) /1:0/
*Napoli : Villarreal 1:1 (1:0) /0:1/
Molde : *Sevilla 1:0 (1:0) /0:3/
*Manchester United : Midtjylland 5:1 (1:1) /1:2/
Porto : *Borussia Dortmund 0:1 (0:1) /0:2/

// - izid prve tekme
* - ekipa, ki je napredovala

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.