Šport > Nogomet
19 ogledov

Bayer potrdil: Chelsea se pogaja za Schürrleja

Andreas Schuerrle Reuters
Predstavnik za odnose z javnostjo pri Bayerju Leverkusnu je potrdil, da so se vodilni možje nemškega prvoligaša s Chelseajem res sestali glede prestopa 22-letnega vezista Andréja Schürrleja, čeprav je zanikal, da je do dogovora že prišlo.

"Lahko potrdim pogovore v Londonu," je izjavil Meinolf Sprink, predstavnik za odnose z javnostjo pri Bayerju Leverkusnu, s čimer je potrdil pisanje nemških medijev, ki so poročali, da je športni direktor kluba Rudi Völler v četrtek odpotoval v London, kjer se je s Chelseajem sestal glede prestopa 22-letnega nemškega talenta Andréja Schürrleja.

Sprink je še dodal, da (še) ni prišlo do nikakršnega dogovora med obema kluboma, medtem ko je Völler za tabloid Bild le potrdil pogovore s Chelseajem, a v podrobnosti ni šel. Schürrleja, enega najbolj talentiranih nemških nogometašev zadnjih let v 1. Bundesligi, so z odhodom na Stamford Bridge povezovali že lansko sezono.

Nemški mediji so v zadnjih dneh poročali, da je Schürrle že pristal na Chelseajeve pogoje (oziroma Chelsea na njegove), vezist Leverkusna, ki je nekaj minut odigral tudi na zadnjem Euru 2012 na Poljskem in v Ukrajini, pa naj bi podpisal petletno pogodbo, za katero bodo modri nemškemu prvoligašu plačali 20 milijonov evrov, posodili pa še belgijskega reprezentanta Kevina De Bruyna.

Šolal se je pod Jürgnom Kloppom

Voller je medtem že odpotoval v Bruselj, kjer se je sestal z zastopniki De Bruyna, ki je že daj na posoji pri Werderju Bremnu. Kicker je poročal, da če bi Belgijec zavrnil prestop v farmacevtsko mesto, bi moral Chelsea za prestop Schürrleja plačati 22 milijonov evrov in še nekaj dodatkov.

Schürrle je na 60 tekmah v 1. Bundesligi za Leverkusen zabil 16 golov, nekdanji član Mainza, katerega član je bil še, ko je člansko moštvo treniral zdajšnji trener Dortmunda Jürgen Klopp, pa je 22-krat igral tudi za člansko reprezentanco, za katero je že dosegel sedem golov. Pogodba z Leverkusnom se mu izteče leta 2016.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.