Šport > Nogomet
14 ogledov

Pepov Bayern usmiljen do Barçe: zabil "le" dva gola

Boateng Alcantara Thiago Messi Bayern München Barcelona
1/13
EPA
Josep Guardiola je na svoji prvi tekmi proti nekdanjemu klubu Barceloni slavil zanesljivo zmago. Bayern je oslabljene Katalonce premagal na tekmi za pokal Ulija Hoenessa (2:0).

V ponovitvi lanskoletnega polfinala Lige prvakov se je v Münchnu bavarskim navijačem spet predstavil tudi Lionel Messi, čigar nastop v omenjenem polfinalu je bil eden najbolj anonimnih v njegovi bogati karieri. Argentinec v premešani postavi svojega moštva spet ni bil preveč opazen, bi pa lahko zabil že v prvem napadu.

Po napaki Arjena Robbna je stekel proti kazenskemu prostoru in si pripravil strel z levico, toda na tekmi, ki se je zaradi prometne gneče in poznega prihoda Kataloncev začela z zamudo, meril kakšen meter nenatančno. Bayern je nato v svoji praktično najmočnejši postavi, kjer sicer še vedno ni bilo Bastiana Schweinsteigerja, Maria Götzeja in Javija Martíneza, prevzel pobudo in popoln nadzor nad dogajanjem na zelenici.

Lahm skakal najvišje

Hud pritisk na zadnjo vrsto Barçe je njene mlade branilce Martína Montoyo in Marca Bartro skupaj z nesojenim naslednikom Thiaga Alcântare (začel je tekmo) Sergijem Robertom prisililo v številne napake, ki pa so jih Bavarci uspeli pretopiti v vsega en zadetek v prvem polčasu.

Z glavo ga je zabil eden najnižjih na igrišču, kapetan Philipp Lahm, ki je izkoristil podajo Francka Ribéryja s strani, preskočil Javierja Mascherana in premagal Joséja Manuela Pinta. Lahm je sicer znova igral v zvezni vrsti, medtem ko je bil Thomas Müller osamljeni napadalec.

Ribéry smešil mladce

Barcelona si je edino pravo priložnost iz igre v prvem polčasu pripravila po kombinaciji Roberta in Montoye, obetavni vezist pa je po lepem prodoru pred vrata Manuela Neuerja streljal mimo gola. Bayern je povsem prevladoval in nizal priložnosti, neustavljiv je bil predvsem Ribéry, a novega zadetka mu ni uspelo zabiti. Skoraj bi si ga Bavarci zabili kar sami, ko je Rafinha v eni zadnjih akcij prvega dela nerodno posredoval in stresel vratnico.

Katalonci so v drugem polčasu zaigrali z enajstimi novimi nogometaši, vsemi člani drugoligaške B-ekipe, ki so se dobro uprli favoriziranemu nasprotniku, tudi Guardiola pa je počasi spreminjal svojo postavo, a še vedno ohranjal visok nivo. Ko vstopijo Mario Mandžukić, Xherdan Shaqiri in Luiz Gustavo, namreč težko govorimo o "menjavah".

Povratek Schweinsteigerja vrhunec nadaljevanja

Rezervni vratar gostov Oier Olazábal je nekajkrat lepo posredoval, v precej revijalnem vzdušju pa je domače navijače še najbolj razveselil povratek Schweinsteigerja, ki se je dobrih 20 minut pred koncem vrnil v ekipo prvič po operaciji gležnja in nedavnem predčasnem odhodu s priprav.

Na končnih 2:0 je v 87. minuti povišal Mandžukić, ki ga je s podajo v sredino samega pred vrati našel Diego Contento. To je bila tudi zadnja tekma Barcelone pred prihodom novega trenerja Gerarda Martina. Argentinec se bo klubu skupaj z udeleženci pokala konfederacij (Neymar, Xavi, Iniesta, ...) uradno pridružil v petek in začel s pripravami, Jordi Roura pa kot začasna menjava spet ni imel sreče na klopi Kataloncev.

Pokal Ulija Hoenessa, Allianz Arena, München:

Bayern München : Barcelona 2:0 (1:0)
Lahm (14), Mandžukić (87)

Postavi

Bayern: Neuer (od 46. Starke); Rafinha (od 74. Can), Boateng (od 69. Kirchoff), Dante (od 62. Van Buyten), Alaba; Alcantara (od 75. Pizarro); Robben (od 46. Shaqiri), Lahm (od 62. Gustavo), Kroos (od 69. Schweinsteiger), Ribéry (od 69. Contento); Müller (od 46. Mandžukić).

Barcelona: Pinto (od 46. Oier); Montoya (od 46. Ilie), Bartra (od 46. Gómez), Mascherano (od 46. Planas), Adriano (od 46. Patric); Dos Santos (od 46. Quintillà), Song (od 46. Román), Roberto (od 46. Espinosa); Sánchez (od 46. Kiko), Messi (od 46. Dongou), Tello (od 46. Nieto).

Komentarjev 1
  • Merkava4 20:06 25.julij 2013.

    Ribery smešil mladce??? vi se smešite s takimi naslovi - ki nadaljevanja sploh nimajo....