Šport > Nogomet
18 ogledov

Bayern dobil gol po 12 urah - poraz!

Hannover - Bayern München EPA
Branilka naslova Borussia Dortmund je v 10. kolu Bundeslige s kar 5:0 odpravila Köln, ki je igral brez Miša Brečka in Milivoja Novakovića. Bayern München je na gostovanju pri Hannovru dobil gol po več kot 12 urah igre, na koncu pa utrpel drugi poraz v letošnji sezoni (1:2). Bavarci kljub vsemu še naprej vodijo na vrhu lestvice.

Vodilno moštvo 1. Bundeslige Bayern München je po več kot 12 urah nogometa dobilo prvi gol na ligaški tekmi, po tem pa na nedeljskem gostovanju pri Hannovru 96 vpisalo še drugi poraz. Hannover je Manuela Neuerja premagal z enajstih metrov, od koder je bil natančen Mohammed Abdellaoue. Neuer je moral po žogo v svojo mrežo po točno 761 minutah. Že čez pet minut nov šok za Bavarce - Jerome Boateng je bil izključen, kmalu po začetku nadaljevanja pa je Christian Pander po zaslugi odboja Neuerja premagal še drugič, tolažilni gol za Bayern pa je zabil rezervist David Alaba.

Dortmundska Borussia je med tednom proti Olympiacosu vpisala nov poraz v Ligi prvakov, v domačem prvenstvu pa po nekoliko slabšem začetku niza eno odlično predstavo za drugo. Potem ko je v 10. kolu v gosteh padel Werder, so aktualni nemški prvaki v 11. kolu Bundeslige na kolena spravili še nogometaše Kölna in skupno vpisali že četrto zaporedno zmago ter se prebili na drugo mesto na lestvici za vodilnim Bayernom. Borussia je imela pred svojimi navijači prave strelske vaje in kozličke poslala domov s petimi zadetki v svoji mreži. V ekipi Kölna ni bilo niti Miša Brečka niti Milivoja Novakovića, ki sta poškodovana.

Več kot 80 tisoč gledalcev na vedno glasnem Westfalnu je prvič na noge skočilo že v šesti minuti, ko je po podaji Kevina Grosskreutza za vodstvo z 1:0 zadel Šindžija Kagavo. Že v 25. minuti je na semaforju pisalo 2:0 za domače, potem ko se je med strelce vpisal še Bernd Schmelzer. Še pred koncem prvega polčasa je zadel tudi Robert Lewandowski in praktično že odločil srečanje. Zmago Borussie sta v drugem polčasu z drugim zadetkom na srečanju potrdila Lewandowski in kapetan Sebastian Kehl.

Schalke okrepil naslednik Kahna in Lehmanna

Timo Hildebrand je postal novi nogometaš Schalkeja 04. Nekdanji nemški reprezentant, ki so mu nekoč napovedovali nasledstvo Oliverja Kahna in Jensa Lehmanna, je rudarje okrepil brez odškodnine (bil je prost igralec), saj bo prvi vratar modrih Ralf Faehrmann odsoten več kot pol leta. Hildebrand je v karieri že branil vrata Stuttgarta, Valencie in Hoffenheima, pogodba pa mu je pretekla pri lizbonskem Sportingu.

Nemška liga, 10. kolo:

Augsburg : Werder Bremen 1:1 (0:0)
Bellinghausen (49); Pizarro (68)

Borussia Dortmund : 1. FC Köln 5:0 (3:0)
Kagava (7), Schmelzer (25), Lewandowski (44, 50), Kehl (66)
Brečka in Novakovića (oba Köln) ni bilo v ekipi.

Hertha BSC : Mainz 0:0

Hoffenheim : Borussia Mönchengladbach 1:0 (0:0)
Ibišević (56)

Kaiserslautern : Freiburg 1:0 (0:0)
Shechter (75)

Nürnberg : Stuttgart 2:2 (1:0)
Simons (9), Wollscheid (71); Kuzmanović (61/11-m), Rodriguez (84)

Hamburger SV : Wolfsburg 1:1 (0:1)
Petrić (56); Mandžukić (2)

Bayer Leverkusen : Schalke 0:1 (0:0)
Farfan (83)

Hannover : Bayern München 2:1 (1:0)
Abdellaoue (23/11-m), Pander (50); Alaba (83)
RK: Cherundolo (63/Hannover); Boateng (28/Bayern)

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 21:07 23.oktober 2011.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.