Šport > Nogomet
15 ogledov

Bayern: lani 2,9 milijona dobička

Stanje na lestvici (še) ni zadovoljivo, v blagajni pa je druga pesem. (Foto: Reu Žurnal24 main
Bavarski nogometni velikan Bayern je izvedel skupščino kluba, ki je razkrila izjemno ugodne finančne rezultate. Lani je za plače šlo 164,9 milijona evrov, čistega dobička pa so imeli Bavarci 2,9 milijona.

Bayern je s 162.187 člani največje športno društvo v Nemčiji. Na skupščini se jih je zbralo 2800, vsi pa so bili zadovoljni s številkami, ki sta jih predstavila predsednik Uli Hoeness in predsednik uprave Karl-Heinz Rummenigge: skupni promet v sezoni 2009/10 je znašal 350,2 milijona evrov, s čimer je klub kot prvi v Nemčiji presegel mejo 300 milijonov. Na odhodkovni strani so največja postavka plače igralcem (164,9 milijona), na koncu pa je v klubski blagajni ostalo 2,9 milijona evrov čistega dobička.

"To je povsem v redu. Ostajamo ena najprepoznavnejših in zanesljivih blagovnih znamk," je bil zadovoljen Hoeness. Na skupščini so bili tudi trener Louis van Gaal, kapetan moštva Mark van Bommel, Philipp Lahm in domači zvezdnik Bastian Schweinsteiger. Pri Bayernu pa se ne vrti vse le okrog nogometa: letos so ustanovili tudi košarkarski klub in si zadali jasen cilj, že v prvi sezoni iz druge lige priti v elitno nemško ligo. Za zdaj moštvu nekdanjega nemškega selektorja Dirka Bauermanna kaže odlično, saj je na vrhu drugoligaške konkurence z le enim porazom na desetih tekmah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.