Šport > Nogomet
56 ogledov

Bayern: "Lewi" podpisal petletno pogodbo

Lewandowski Mueller-Wohlfahrt klinika ordinacija zdravnik pregled
1/3
EPA
Bayern je v soboto zvečer potrdil prestop Roberta Lewandowskega, ki se bo aktualnim nemškim in evropskim prvakom pridružil julija pridružil za naslednjih pet let.

Možak, ki je z zakritim obrazom zapuščal ordinacijo Bayernovega klubskega zdravnika Hansa-Wilhelma Müllerja-Wohlfahra, je bil očitno res Poljak Robert Lewandowski. Mediji, ki so napadalca Borussie Dortmund že dolgo časa povezovali s prestopom na Bavarsko, so poročali, da je odhod "Lewija" k večnim rivalom BVB po zdravniškem pregledu le še vprašanje časa. Zdaj je uradno. 

Bayern je namreč na svoji spletni strani (www.fcbayern.de) v soboto zvečer potrdil, da bo Lewandowski na Allianz Areni igral naslednjih pet sezon, na leto pa naj bi po medijskih špekulacijah zaslužil okrog enajst milijonov evrov. Dortmund, ki je njegov odhod blokiral že poleti, ga bo ob koncu sezone izgubil zastonj.

Rummenigge: Eden najboljših napadalcev na svetu

Lewandowski na letalu za München sledi nekdanjemu soigralcu Mariu Götzeju, ki je s kontroverznim plačilom odkupne klavzule moštvo Josepa Guardiole okrepil po koncu lanske sezone. 25-letni Lewandowski se bo tako kot Götze klubu pridružil, ko se 1. julija odpre poletni prestopni rok.

"Zadovoljni smo, da je prestop gotov," je izjavil Bayernov izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge. "Robert Lewandowski je eden najboljših napadalcev na svetu in ekipo Bayerna bo še okrepil."

Spor z vodstvom

Z novim "ribarjenjem" na vrtu velikih rivalov si bo Bayern očitno še okrepil svoj nemški monopol, ki ga je z državnimi naslovi leta 2011 in 2012 prekinil prav BVB s svojim prvim strelcem Lewandowskim na čelu. Bavarci so v lanski sezoni naslov osvojili z rekordnimi 25 točkami naskoka tudi brez poljskega ostrostrelca, letos pa so z novim trenerjem Guardiolo podobno dominantni in še nepremagani.

Medtem, ko se bo Lewandowski za mesto v prvi postavi očitno boril s prvim Bayernovim strelcem Mariem Mandžukićem, njegov agent je že dejal, da se "ne boji" prihoda Poljaka, je Dortmund v le nekaj sezonah ostal brez številnih biserov z Westfalna, ki ga je ob Götzeju predlani zapustil tudi Šindži Kagava.

Lewandowskijev prestop je bil ena najslabše varovanih skrivnosti v svetu nogometa, kljub vsemu pa so se ob odlašanju pojavile številne obrobne zgodbe. Denimo ta, da sta si ga želela oba španska velikana. Ali ta, da Guardiola ob izvrstni formi Mandžukića ni bil več prepričan, da zares potrebuje Poljaka. Slednji je imel obljubo vodstva BVB, ki bi mu moralo že poleti dovoliti prestop na Allianz Areno, a v tveganem manevru zadržalo napadalca na Signal Iduna Parku. Lewandowski je sicer večkrat izrazil svoje razočaranje, a zatrdil, da do izteka pogodbe poleti leta 2014 ne bo popuščal. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.