Šport > Nogomet
24 ogledov

Bayern München ne bo potolkel evropskega rekorda

FC Bayern München, Arsenal, Liga prvakov EPA
Po desetih zmagah v nemški prvi ligi se je končal niz zmag nemškega prvaka Bayern München. Enako število zmag na začetku sezone je nazadnje osvojil angleški klub Tottenham Hotspur leta 1960.

Nemški nogometni klub Bayern München je letošnjo sezono začel z neverjetnim nizom zmag: od začetka nemškega prvenstva je bil klub deset tekem neporažen. Prvi poraz v letošnji sezoni je Nemcem zadal Arsenal v Ligi prvakov 20. oktobra.

Očitno pa je prav ta tekma nemške prvake nekoliko vrgla iz tira. Po prepričljivi zmagi nad 1. FC Kölnom štiri dni po porazu v Londonu, se je namreč včeraj končal niz zmag Bayerna z remijem (0:0). Na 11. mestu lestvice nemškega prvenstva uvrščeni klub Eintracht Frankfurt je namreč s premišljeno taktiko obrambe uspel zaustaviti bavarsko "tovarno zmag".

"Moji nogometaši vsak dan berejo: Mi smo prvaki, zmagovalci lige prvakov. Potem jih moram jaz umiriti: Pozor! Pozor! Pozor! Imeli smo dobre priložnosti, a jih nismo izkoristili," je po tekmi povedal trener Bavarcev Pep Gardiola.

Nogometaše Bayerna je pa razjezila taktika Eintrachta, ki je popolnoma ustavila tekočo igro Bavarcev. "Bila je izjemno težka tekma. Frankfurt je vseh enajst igralcev postavil ob lasten kazenski prostor. To ni nogomet. Za vsako ekipo je dati gol v takih okoliščinah nemogoče," je povedal po tekmi vezni igralec Bayerna Arturo Vidal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.