Šport > Nogomet
28 ogledov

Bayern od pekla do raja, Barça naprej

(Barcelona - Arsenal)
1/16
EPA
Barcelona je na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov premagala Arsenal (3:1) in se uvrstila med najboljših osem. Bayern München je v dramatični končnici izenačil proti Juventusu in si šele v podaljšku zagotovil napredovanje v četrtfinale (4:2).

V postavi Kataloncev ni bilo suspendiranega Gerarda Piquéja, zato se je na položaju osrednjega branilca Javierju Mascheranu pridružil Jeremy Mathieu. Namesto Claudia Brava je v vratih tudi tokrat stal Marc-Andre ter Stegen.

Pri Arsenalu je po poškodbi okreval Laurent Koscielny, na klopi pa je ostal Per Mertesacker. Ob odsotnosti Petra Čecha je branil David Ospina. V londonski ekipi je sicer manjkala cela kopica poškodovanih igralcev.

Na razmočeni zelenici Camp Noua je po podaji Mesuta Özila prvi zapretil Danny Welbeck, ki se je zapletel v kazenskem prostoru Barcelone in žogo poslal v gol-out, sodnik pa je napačno dosodil kot v korist Arsenala. Topničarji so začeli dobro, medtem ko Barça v uvodnih minutah ni bila najbolj prepričljiva.

(Barcelona - Arsenal) | Avtor: EPA EPA
V deseti minuti sta se zapletla Andres Iniesta in Sergio Busquets, v hiter protinapad je krenil Özil. Nemški napadalni vezist je iskal prostega igralca, ki ga ni našel, zato je z levico močno sprožil z vrha kazenskega prostora, a žoga je letela mimo vrat. Z neposrednim strelom na gol je poskusil še Mohamed Elneny. Topničarji so bili manj pri žogi, a nevarnejši v napadu.

Neymar je podal globoko žogo, ki jo jev kazenskem prostoru Arsenala mojstrsko ukrotil Lionel Messi. S fantastično obrambo se je izkazal Ospina. Barçi se je naposled odprlo in po napaki Koscielnyja je za vodstvo domačih s plasiranim strelom na prvo vratnico poskrbel Neymar. Podal je Luis Suárez.

Barcelona je prevzela pobudo na zelenici. V 30. minuti so Katalonci razredčili obrambo Arsenala in do strela je prišel Neymar, dobro pa je posredoval Ospina. Na drugi strani je v sumljivih okoliščinah padel Alex Iwobi, počasni posnetek pa je pokazal, da so bili pozivi za najstrožjo kazen neupravičeni. Arsenalu se je najlepša priložnost ponudila v 38. minuti, ko je s strani prodrl Özil in podal do Elnenyja, vendar je slednji preveč kompliciral in dobil blok branilca Barcelone. 

Zadnje minute prvega polčasa so minile v znamenju Arsenala. Mimo gola sta merila Welbeck in Sánchez, na drugi strani pa je bil po podaji Messija tik pred sodniškim piskom neučinkovit Suárez.

Barcelona je v uvodu v drugi del malce zaspala, prebudil jo je šele strel Iwobija, ki je zletel mimo vrat. Natančnejši od Nigerijca pa je bil Elneny, ki je na vrhu kazenskega prostora sprejel podajo Sáncheza in dosegel prvi zadetek v Ligi prvakov. Ospina je ustavil strel Messija, sledila pa je huda napaka v zadnji vrsti Barcelone. Do strela je prišel Welbeck, v zadnjem hipu pa je posredoval Javier Mascherano.

(Barcelona - Arsenal) | Avtor: EPA EPA
Barça je popuščala v obrambi in topničarji so nekajkrat zagrozili, vsega pa je bilo konec v 65. minuti, ko je po podaji Alvesa z volejem zabil Suárez in očistil pajčevino v zgornjem desnem kotu. 

V 80. minuti je z dvema zaporednima obrambama zablestel Ter Stegen. Dve minuti pred iztekom rednega dela se je med strelce vpisal še Messi, ki je v tipičnem slogu potrdil uvrstitev v četrtfinale.

Bayern rešil nemogoče

Juventus je na domači tekmi že zaostajal z 0:2, nato pa uprizoril veliki povratek in si z remijem priigral solidno izhodišče pred gostovanjem na Allianz Areni. Pep Guardiola je na tiskovni konferenci priznal, da bolj spoštuje italijanskega prvaka, po slabe pol ure igre pa je postalo očitno, zakaj je temu tako.

(Bayern München - Juventus) | Avtor: EPA EPA
Staro damo je v vodstvo popeljal Paul Pogba, ki je zabil v prazna vrata po izletu Manuela Neuerja. V 28. minuti je domače šokiral še Juan Cuadrado, čeprav je večji del naloge opravil Alvaro Morata. Španec je v protinapadu preigral tri domače nogometaše in podal povsem odkritemu Cuadradu, ki je najprej ukanil branilca, nato pa še vratarja in dosegel drugi gol za Juventus.

Prednost gostov pa ni zadostovala za uvrstitev v četrtfinale, saj je Bayern najprej znižal po zadetku Roberta Lewandowskega, za dramatičen zaključek rednega dela tekme pa je v prvi minuti sodnikovega podaljška poskrbel Thomas Müller.

Prvi podaljšek je minil brez gola, v drugem pa so domači zapečatili usodo gostov iz Torina. V razmaku dveh minut sta zadela rezervista Thiago Alcantara in Kingsley Coman ter Bayernu priigrala uvrstitev med najboljših osem.

Liga prvakov, 1/8 finala, povratni tekmi:

BAYERN MÜNCHEN : Juventus 4:2 (0:2) /2:2/
Lewandowski (73), Müller (90), Alcantara (108), Coman (110); Pogba (6), Cuadrado (28)

BARCELONA : Arsenal 3:1 (1:0) /2:0/
Neymar (18), Suárez (65), Messi (88); Elneny (51)

/x:x/ - izid prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.