Šport > Nogomet
9 ogledov

Bayern ponižal Bayer Leverkusen

Köln Petit Tamas Hajnal
1/7
Žurnal24 main
Köln je z novim golom Milivoja Novakoviča doma izgubil proti Stuttgartu (1:3). "Kozlički" so od mest za izpad oddaljeni vsega šest točk. Bayern je s hat-trickom Gomeza s 5:1 ugnali Bayer Leverkusen.

Nogometaši Kölna so na domači tekmi proti Stuttgartu zaostajali že z 0:3, ko se je Milivoje Novaković najprej hudoval nad glavnim sodnikom, ki je dosodil smešno enajstmetrovko za goste in dobil rumeni karton, nato pa zabil za 1:3, toda kasnejši juriš kozličkov v zadnjih minutah tekme ni obrodil sadov. To je bil 14. gol Ljubljančana v letošnji sezoni, kjer se bo kot kaže nevarno približal svojemu rekordu iz prve sezone (16 golov).

Kot se rado zgodi na tekmah Kölna, je bil prvi polčas precej slaba reklama za Bundesligo, saj so gostje brez težav kljubovali jalovim napadom rdečih, ki so pretili zgolj z neposrečenimi streli od daleč. Povratnik Cacau je povzročal nemalo preglavic Mišu Brečku in njegovim kolegom v obrambi, kapitulacija pa je prišla v zgolj dveh minutah drugega polčasa, ko je najprej v 51.  s pravo bombo zadel Christian Träsch, nato pa v 53. še Martin Harnik.

Domači so bili na kolenih, povsem pa so ponoreli v 62. minuti, ko je glavni sodnik Peter Sippel dosodil neverjetno enajstmetrovko v korist gostov. Srbski reprezentant Zdravko Kuzmanović je iz slabega metra v roko (ob telesu) nastreljal Pedra Geromela, kar je bilo dovolj za najstrožjo kazen. Med najglasnejšimi protestniki je bil tudi Novakovič, ki pa je kljub brezhibni izvedbi najstrožje kazni s strani Kuzmanovića našel dovolj motivacije, da je Kölnovce spet vrnil v igro, kar pa je bilo premalo za vsaj točko. "Porschejevci" so se oddaljili od nevarne cone, medtem ko so kozlički od Wolfsburga na 16. mestu oddaljeni vsega šest točk.

Prav Wolfsburg se je s sosedi na lestvici St. Paulijem doma udaril na izjemno pomembni tekmi, kjer so se z golom v 88. minuti izvlekli točko (2:2). Z remijem verjetno ne bo zadovoljna nobena ekipa, saj obe moštvi ostajata na mestih, ki ob koncu sezone peljejo v 2. Bundesligo. Z 48 točkami in prvo domačo zmago po novembru je Mainz, ki je od 53. minute igral z nogometašem več, na petem mestu Bundeslige. Nič kaj obetavno ne kaže moštvu Mönchengladbacha, ki ima štiri tekme pred koncem prvenstva le 26 točk.

Bayern v derbiju ponižal Bayer Leverkusen
Prvi strelec nemške Bundeslige Mario Gomez je spet udaril proti Bayerju iz Leverkusna. Napadalec Bayerna in nemške reprezentance je za zmago s 5:1 dosegel kar tri zadetke in je zdaj z 22 zadetki najbližjemu zasledovalci na lestvici strelcev Papissu Cisseju (Freiburg) pobegnil za dva zadetka. Bayern se je z visoko zmago na drugouvrščenim moštvom nemškega prvenstva prebil na tretje mesto lestvice za ekipo iz Leverkusna pa zaostaja za šest točk.

Nogometaši iz Münchna so povedli že v 7. minuti, ko je po predložku Francka Riberyja iz kota žogo vz glavo v lastno mrežo porinil kapetan Bayerja Simon Rofles. Gomez je najprej v 28. minuti po veliki napaki branilca Artura Vidala povišal na 2:0, do polčasa pa še dvakrat zatresel mrežo nasprotnika. Gostje, ki so na gostovanju v Münchnu nazadnje zmagali leta 1989, so v 62. minuti z zadetkom Erena Derdiyoka znižali na 1:4, Ribery pa je v 75. minuti postavil končni rezultat 5:1.

Lestvica:
1. Dortmund 69 točk
2. Leverkusen 61
3. Bayern 55
4. Hanover 54
5. Mainz 48
...
11. Köln 35
...
16. Wolfsburg 29
17. St. Pauli 29
18. Mönchengladbach 26

Nemška liga, 30. kolo:

Mainz : Borussia Mönchengladbach 1:0 (0:0)
Schürrle (87)
RK: Hanke (53/Borussia)

Köln : Stuttgart 1:3 (0:0)
Novakovič (68); Träsch (51), Harnik (53), Kuzmanović (63/11-m)
Novakovič in Brečko (oba Köln) sta odigrala celo tekmo.

Hoffenheim : Eintracht 1:0 (0:0)
Firmino (78)

Hamburger SV : Hannover 0:0

Kaiserslautern : Nürnberg 0:2 (0:1)
Eigler (35), Mak (90)

Wolfsburg : St. Pauli 2:2 (1:0)
Mandžukić (39), Polak (88); Naki (60), Lehmann (77)

Werder : Schalke 1:1 (0:0)
Wagner (59); Edu (64).

Bayern München : Bayer Leverkusen 5:1 (4:0)
Rolfes (7/ag), Gomez (28, 44, 45), Ribery (75); Derdiyok (62).

Borussia Dortmund : Freiburg 3:0 (2:0)
Götze (23), Lewandowski (43), Grosskreutz (78)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.