Šport > Nogomet
22 ogledov

Bayern prek kozličkov po 11-metrovkah

Novaković je našel nekaj strelske forme pri Kölnu. (Foto: Reuters)
1/33
Reuters
V finale turnirja Liga Total so se po streljanju enajstmetrovk uvrstili nogometaši Bayerna Münchna. Po rednem delu brez zadetkov so ugnali Köln, za katerega sta začela tako Novaković kot Brečko.

Drugo tekmo Liga Total Cupa v Gelsenkirchnu sta proti nemškim prvakom Bayernu Münchnu začela oba slovenska legionarja pri FC Kölnu. Tako Milivoje Novaković kot Mišo Brečko sta se od prve minute s kozlički postavila po robu "rekordmeisterjem" in ravno Jaršan Novaković je imel dve lepi priložnosti za zadetek, a ga je dvakrat zaustavil vratar Rouven Sattelmaier. Novaković je v 46. minuti igro zapustil, ker pa po uri igre še ni bilo zadetkov je bilo na sporedu 30 minut podaljška. Odločitev so na koncu dale enajstmetrovke, kjer je Sattelmaier ubranil že prvi strel Martinu Lanigu, medtem ko Andreas Ottl, Anatolij Timoščuk in Ivica Olić niso grešili. Bayern se bo v finalu turnirja pomeril z domačim Schalkejem.

Birsa tudi po prvenstvu še kako "vroč"
Valterja Birso
in Auxerre pred začetkom letošnje sezone čakajo izjemno pomembne kvalifikacije za Ligo prvakov, kamor bi se klub iz mirnega francoskega mesteca še kako želel uvrstiti. Ključni mož bo potobno kot v reprezentanci kot kaže tudi v klubu Slovenec Valter Birsa. Primorec je na sobotni prijateljski tekmi zabil vodilni zadetek na gostovanju pri novem (starem) bundesligašu Kaiserslauternu, a so Nemci v drugem polčasu zrežirali preobrat.

Manj razlogov za veselje ima Zlatko Dedić. Tako kot prvenstvo je bila za pozabo tudi njegova prva pripravljalna tekma, ki jo je celotno presedel na klopi. Bochum je sicer zanesljivo premagal španski Getafe (4:2), dvakrat pa je zabil Slovak Miroslav Šestak. Nekaj sto kilometrov severneje je minute na Otoku spet nabiral tudi Haris Vučkić. Prijateljsko tekmo Newcastle Uniteda na St. James' Parku proti nizozemskemu PSV (2:2) je večinoma spremljal s klopi, v igro PA vstopil tik pred koncem v 85. minuti, ko je bilo vse že odločeno.

Pato na Emiratesu rešil debi Allegrija
Pred sezono najbolj zveneča okrepitev Arsenala, Francoz Marouane Chamakh, je zabil že na prvi tekmi na stadionu Emirates, ki je od letošnjega poletja postal njegov drugi dom. Druga tekma turnirja, ki ga že tradicionalno organizira londonski klub, je ponudila s soilidno predstavo obeh moštev. Na koncu bi lahko zmagala katerakoli ekipa, saj je AC Milan prek Mathieuja Flaminija in Gianluce Zambrotte dvakrat zadel tudi prečko, mladi topničar Mark Randall pa je iz neposredne bližine dvakrat zgrešil nemogoče. Gol Chamakhov vodilni zadetek iz prvega polčasa je na koncu izničil Alexandre Pato, ki se je zgolj minimalno dotaknil žoge po predložku z leve strani igrišča.

Vrhunci s tekme med Arsenalom in AC Milanom:

Strelski dvoboj nekdanjih Realovcev dobil Ruud
Na tekmi med Schalkejem in Hamburgom sta se spet križali poti Raúla Gonzáleza in Ruuda van Nistelrooyja. Nekdanja soigralca pri kraljevskem klubu sta se pomerila na skrajšani tekmi, ki je trajala vsega 60 minut, strelski dvoboj pa je pripadel Nizozemcu. Slednji je že v šesti minuti prestregel katastrofalno podajo branilca proti vratarju in hladnokrvno zabi. Raúl je na svoji prvi tekmi pred novimi navijači zapravil tri lepe priložnosti in igro zapustil v 57. minuti.

Valencia nemočna v Celju, močna pri Hannovru
Nogometaši Valencie so imeli v sredo v celjski Areni Petrol še pretežke naloge za resno igranje proti slovenskemu prvoligašu. Že nekaj dni počitka jim je kot kaže dobro delo, saj so slavili pri nemškemu Hannovru (2:1). Pogovor z Žurnalom je ugodno vplival tudi na Joaquína Sáncheza, saj je  zabil drugi gol za netopirje, po tem ko je za vodstvo zabil njihov novi napadalec Roberto Soldado.

United klonil na spektakularni otvoritvi
V čudnem položaju je bil na petkov večer mehiški napadalec Javier Hermández. Reprezentant te srednjeameriške države, ki ga je Manchester United kupil še pred svetovnim prvenstvom, se je spet vrnil k nekdanjemu klubu Chivasu Guadalajari. Seveda se ga Sir Alex Ferguson ni tako hitro naveličal - šlo je zgolj za prijateljsko tekmo, ki so jo bili rdeči vragi primorani odigrati po pogodbi z mehiškim klubom. Otvoritev novega Omnilife stadiona (kapaciteta 45.500 gledalcev!) se ne bi mogla začeti bolje za Chivas, saj je Hernández zabil že po vsega osmih minutah igre. Večer "novincev" je že čez minuto nadaljeval Unitedov branilec Chris Smalling (prišel iz Fulhama), ki je z glavo izenačil, a je Adolfo Bautista zabil za novo vodstvo domačinov, tik pred 60. minuto pa je Hector Reynoso povišal na 3:1. Končni rezultat je deset minut pred koncem postavil Portugalec Nani.

Vrhunci tekme med Chivasom in Manchestrom Unitedom:

Prijateljske tekme:

Chivas Guadalajara : Manchester United 3:2 (2:1)
Henández (8), Bautista (38), Lopez (59); Smalling (9), Nani (80)

AEK Atene : Rangers 1:0 (0:0)
Burns (72)

Celtic : Lyon 2:2 (0:1)
Hooper (82), Samaras (89); Bastos (28), Novillo (54)

Hannover : Valencia 1:2 (0:2)
Pogatetz (90); Soldado (21), Joaquín (37)

Bochum : Getafe 4:2 (1:1)
Tese (41), Freier (66), Šestak (76/11-m, 85); Parejo (36), Miku (87)
Dedić (Bochum) je sedel na klopi.

Ipswich Town : West Ham United 0:1 (0:1)
C. Cole (31)

Kaiserslautern : Auxerre 3:1 (1:1)
Moravek (23), Lakić (50), Micanski (72); Birsa (10)
Birsa (Auxerre) je igral do 67. minute.

Newcastle United : PSV Eindhoven 2:2 (0:2)
R. Taylor (52), Best (73); Toivonen (10), Dzsudzsak (40)
Vučkić (Newcastle) je igral od 85. minute.

Norwich City : Everton 2:4 (0:2)
Crofts (46), Drury (58); Cahill (5, 38, 71), Biljaletdinov (59)

Portsmouth : Fulham 1:0 (1:0)
Wilson (31)

Schalke : Hamburger SV 2:1 (0:1)
Edu (46), Jones (49); Van Nistelrooy (6)

Bordeaux : AS Roma 1:1 (0:0)
Wendel (70/11-m); Brighi (79)

Arsenal : AC Milan 1:1 (1:0)
Chamakh (36); Pato (77)

Bayern München : 1. FC Köln 0:0* /3:1/
Novaković je igral do 46. minute, Brečko (oba Köln) pa celo tekmo.
* - po streljanju enajstmetrovk

Paris S.G. : FC Porto 1:0 (0:0)
S. Traore (90)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.