Šport > Nogomet
11 ogledov

Bayern priskočil na pomoč beguncem

bayern munchen EPA
V Nemčiji se vrstijo akcije in pozivi sodržavljanom, naj pomagajo beguncem, ki se v tisočih zgrinjajo v državo.

Za dober zgled so poskrbeli tudi pri nogometnih klubih Bayern in St. Pauli: Bavarci so za pomoč beguncem namenili milijon evrov, nekoliko revnejši hamburški drugoligaš pa je begunce povabil na svojo tekmo in razdelil 1000 vstopnic.

Pri Bayernu se zavedajo težkega položaja, v katerem se znajdejo begunci, ki si za cilj svojega potovanja pogosto izberejo prav Nemčijo. V poseben sklad za pomoč nesrečnim ljudem so tako v klubu namenili milijon evrov, ob tem pa v sodelovanju z mestnimi oblastmi v Münchnu beguncem ponudili tudi nastanitev v svojih centrih za mlade nogometaše.

"Ko vidimo posnetke nesrečnih ljudi, ki so morali v domovini pustiti vse in so k nam prišli povsem praznih rok, moramo vsakemu beguncu v Nemčiji podati roko," je potezo pospremil športni direktor bavarskega velikana Matthias Sammer.

Eden od nogometašev tega kluba, španski branilec Javi Martinez, pa je na glavni železniški postaji v mestu otrokom delil drese in žoge, akcija je potekala pod geslom Tudi najmanjša pomoč je dobrodošla.

Za pomoč beguncem so se odločili tudi na severu nogometne Nemčije. Drugoligaš St. Pauli iz Hamburga se je odločil za nekoliko drugačno obliko, namesto denarnih sredstev, ki jih v tem klubu nikoli niso imeli na pretek, so jim za prihajajočo prijateljsko tekmo z Borussio Dortmund namenili tisoč vstopnic. Tekmo bo zaznamovalo geslo Refugees Welcome (Begunci, dobrodošli), nogometaše pa bodo na igrišče pospremili otroci iz mestnih centrov za tujce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.