Šport > Nogomet
14 ogledov

Bayern ruši, toda vprašanje ostaja: kaj bo z Juppom?

Bayern München Fortuna Düsseldorf 1. Bundesliga Nemčija liga prvenstvo EPA
Bayern München je po nekaj rutinskih zmagah v 1. Bundesligi svojim navijačem v soboto pripravil pravi triler, po katerem so Bavarci na Allianz Areni premagali Fortuno Düsseldorf (3:2). Po porazu Borussie Dortmund na lokalnem derbiju s Schalkejem (1:2) je "FC Hollywood" na vrhu lestvice pobegnil na kar 20 točk. Toda vprašanja ostajajo ...

Najbolj žgoče vprašanje je brez dvoma bodoča vloga trenutnega trenerja Juppa Heynckesa, potem ko ga bo na začetku naslednje sezone zamenjal Josep Guardiola. Bayernov izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge je za münchenski Abendzeitung denimo zatrdil, da so Heynckesu novo službo že ponudili.

"Jupp Heynckes je opravil fantastično delo tu pri Bayernu. Je eden od najboljših trenerjev v Evropi. Ponudili smo mu možnost, da ostane pri nas," je za časopis povedal Rummenigge. Toda v pogovoru za Sky Sports tik pred sobotno tekmo s Fortuno se je Heynckes le nasmejal in rekel: "Ne. To je zame presenečenje. Nisem še slišal za to. To ni točno."

Heynckes je ob tretjem povratku v bavarskega giganta podpisal dveletno pogodbo, toda prva sezona ni bila niti približno tako superiorna kot letošnja, čeprav je Bayern igral v finalu Lige prvakov, a je tako kot v najelitnejšem evropskem tekmovanju osvojil drugo mesto tudi v prvenstvu in pokalu.

Heynckes skrivnosten že pred Pepom

Zdaj Bayern vodi za 20 točk na vrhu 1. Bundeslige, po zmagi nad branilci naslova Borussio Dortmund pa so se že uvrstili v polfinale nemškega pokala, le še čudež pa jim lahko vzame napredovanje iz osmine finala Lige prvakov, potem ko so proti Arsenalu iz Londona prinesli visoko zmago (3:1).

Heynckes že pred objavo podpisa pogodbe z Guardiolo ni želel razkriti svojih načrtov za prihodnost, šušljalo pa se je celo o podaljšanju pogodbe. V letu 2013 je Bayern po zmagi nad Fortuno, za katero je štiri minute pred koncem zadel Jérôme Boateng, dobil vseh deset odigranih tekem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.