Šport > Nogomet
4 ogledov

Bayern v izdihljajih tekme do zmage

Inter - Bayern 0:1
1/21
Žurnal24 main
V ponovitvi lanskega finala Lige prvakov se je Bayern Interju maščeval za lanski poraz in v Milanu po zadetku Maria Gomeza v 90. minuti zmagal z 1:0. Remi na tekmi med Marseillom in Man. Unitedom.

Bayern, ki je v lanskem finalu Lige prvakov izgubil z 2:0, je z zmago prekinil niz sedmih zaporednih zmag Interja v Evropi in niz 10 tekem nepremagljivosti. "Zdaj smo bližje napredovanju, vendar je Inter izvrstno moštvo, zato se ne smemo obnašati, kot da smo že četrtfinalisti. Naša zmaga je zaslužena," je po tekmi dejal trener Bayerna Louis van Gaal: "Obramba je svoje delo opravila dobro. Moramo pa napredovati pri prenosu žoge. Thomas Kraft je pokazal vse svoje kvalitete." 

"Bayern je žilav tekmec in je imel žogo več v svoji posesti, čeprav smo bili zelo ustvarjalni. Imeli smo vsaj šest priložnosti," je dejal Interjev trener Leonardo.

Inter je nevarno zapretil že v prvi minuti, ko je najmlajši pri Italijanih, 23-letni Andrea Ranocchia, meril nenatančno. Bayern je v nadaljevanju prevzel pobudo in imel v prvem delu žogo več v svojih nogah (56:44 odsotkov). Najlepšo priložnost za Nemce je zamudil Franck Ribéry, ki je po podaji Arjena Robbna v kazenski prostor z glavo že premagal Julia Cesarja, a je vodstvo preprečila prečka. Na drugi strani so Italijani v prvih 45 minutah manj poskušali s streli na gol, a imeli več zrelih priložnosti. Najprej je v 22. minuti Esteban Cambiasso zapravil stoodstotno priložnost, ko se je na petih metrih sam znašel iz oči v oči z mladim vratarjem Thomas Kraftom, ki pa je njegov strel ubranil. V nadaljevanju je prav mladi nemški vratar, ki je bil junak srečanja, z obrambo zadetek preprečil še najboljšemu strelcu rednega dela Lige prvakov Samuelu Eto'oju, ki je streljal z leve strani. V sodnikovem podaljšku je nevarno z bližine streljal še Maicon, njegov strel pa je zletel mimo leve vratnice.

Drugi polčas so bolje odprli Nemci. Robben je v 53. minuti še drugič zatresel okvir vrat, potem ko je lepo prodrl v kazenski prostor in z desne strani močno streljal. Najlepšo priložnost za gostitelje sta zapravila Eto'o in Cambiasso. V 57. minuti je Kamerunec močno streljal, Kraft je žogo odbil do Cabiassa, ki je bil spet sam pred vrati, a je njegov strel zgrešil cilj. Nerazzuri, ki so proti koncu srečanja spet prevzeli pobudo, so bili tri minute pred koncem zelo blizu zadetka, ko je Eto'o s strelom iz voleja za nekaj centimetrov zgrešil cilj.

Odločitev je padla v 90. minuti. Robben je z velike razdalje streljal močno po sredini, Cesar je slabo posredoval in žogo le odbil, do nje pa je pritekel Mario Gomez, ki, odkar je izvedel, da se eden izmed ujetih čilskih rudarjev imenuje tako kot on, igra kot prerojen. Brez težav je matiral nemočnega domačega vratarja. To je bil sedmi gol nemškega reprezentanta v letošnji Ligi prvakov, s čimer se je na vrhu lestvice strelcev izenačil z Nicolasom Anelko in Eto'ojem.

Bayern se je v sedmi medsebojni evropski tekmi z Interjem ob dveh porazih in enem remiju veselil tretje zmage ter lepe popotnice pred povratno tekmo, ki bo 15. marca v Münchnu. Takrat se bo moral eden od lanskih finalistov posloviti.

Na Velodromu neprivlačen remi
Marseille je doma na tekmi, ki je ljubiteljem nogometa ponudila le malo užitka, remiziral z oslabljenim Manchestrom Unitedom. Tekma je minila brez prave priložnosti, še najlepšo pa je imel Darren Fletcher, ki je v deveti minuti poskušal z roba kazenskega prostora, a se je izkazal vratar Steve Mandanda, ki je brez težav ujel počasen, a natančen strel Škota. V drugem polčasu je prevladoval Marseille, ki pa si ni uspel ustvariti prave priložnosti. 

Liga prvakov, osmina finala, končna izida:

Inter : Bayern 0:1 (0:0)
Gomez (90)

Marseille : Manchester United 0:0 (0:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.