Šport > Nogomet
6 ogledov

Bayern z remijem do jesenskega naslova

Dimitar Rangelov je v petek zvečer za Cottbus zadel dvakrat. Žurnal24 main
Nogometaši Bayerna so z remijem na gostovanju pri Herthi (0:0) prišli do naslova jesenskega prvaka. V derbiju 17. kola je Werder nadigral Bayer s 5:2 in se na lestvici po točkah izenačil z Bavarci.
 

Nemčija, 17. kolo

E. Cottbus : Hannover 5:1
Arminia B. : Stuttgart 2:0
Hertha B. : Bayern 0:0
Karlsruhe : Hamburg 1:1
Schalke : Nürnberg 2:1
Wolfsburg : Borussia D. 4:0
Werder B. : Bayer L. 5:2
Hansa R. : Bochum 2:0
Duisburg : Eintracht F. 1:0

Nogometaši Werderja so se na najboljši način pobrali po izpadu iz Lige prvakov in prizadejali Bayerju iz Leverkusna prvi poraz v Bundesligi po petih zaporednih zmagah. Na srečanju v Bremnu so povedli gostitelji, ki so zadeli že v sedmi minuti, ko je bil natančen Tranquillo Barnetta. Varovanci Michaela Skibbeja so imeli po kombinatorni igri v 28. minuti celo priložnost, da podvojijo vodstvo, a je bil Steffan Kiessling, ki se je znašel sam pred vratarjem Tomom Wiesejem, premalo natančen. Kazen je sledila že v 30. minuti, ko je zadel Ivan Klasnić . Hrvat, ki je dosegel tudi zadetek v 63. minuti za 4:1, je bil prvič v udarni enajsterici po presaditvi ledvice meseca marca. V drugem polčasu so varovanci Thomasa Schaafa popolnoma zagospodarili na zelenici in med 50. in 70. minuto zabili kar štiri gole. Najprej bil z desnico s 14 metrov v daljši kot natančen Diego, le sedem minut kasneje je po bliskovitem protinapadu zadel Clemens Fritz. Klasnić je drugi zadetek na srečanju (63. minuta) zabil po nespretnem posredovanju Barnetta, ki je hrvaškem napadalcu "podaril" žogo. Za 5:1 je v 69. minuti po hitri akciji Diega in Klasnića poskrbel Markus Rosenberg. Gostje so poraz uspeli le ublažiti, saj je v 76. minuti končni izid z glavo postavil Kiessling.

Martin Demichelis (Bayern) in Marko Pantelić (Hertha) v boju za žogo. © Action Images

 
Nogometaši Energie Cottbusa so pred domačimi gledalci premagali Hannover s 5:1. Gostitelje je v vodstvo popeljal Christian Bassila, ki je bil natančen po podaji Ervina Skele s kota. Vodstvo je podvojil Dennis Sörensen, ki je bil natančen v 30. minuti. Znova je akcijo začel Skela. Izid polčasa je v 44. minuti po akciji Sörensena in Stanislava Angelova na levi strani postavil Dimitar Rangelov . V prvem delu so bili gostitelji na čelu z Mikom Hankejem popolnoma brez moči in niso pokazali borbenosti, ki jih je krasila na srečanju z Werderjem, ki so ga pred tednom dni po spektakularni igri dobili s 4:3. Tudi v nadaljevanju so varovanci nekdanjega slovenskega selektorja Bojana Prašnikarja igrali agresivno in napadalno. Vodstvo so še povišali v 65. minuti, ko je po nespretnem posredovanju gostujoče obrambe zadel branilec Daniel Ziebig. Častni zadetek za »severnjake« je le tri minute kasneje zabil Thomas Kleine, ki je zadel z glavo. Zmago Cottbusa je v 70. minuti z drugim zadetkom na tekmi potrdil Rangelov.

Omenimo še presenetljiv poraz Stuttgarta na gostovanju pri Arminii iz Bielefelda z 0:2. Gostitelji so oba zadetka dosegli v sklepnih 15 minutah srečanja, ko sta bila natančna Jonas Kamper in Artur Wichniarek . Nekoliko uspešnejši od Stuttgarta je bil na gostovanju Hamburg , ki je z zadetkom Ivice Olića v sodnikovem podaljšku uspel osvojiti točko proti Karlsruheju (1:1). Slovenski branilec Mišo Brečko (Hamburg) ni igral. Schalke je že v prvem polčasu na domači zelenici dosegel dva zadetka proti Nürnbergu in v nadaljevanju le kontroliral srečanje, ki se je končalo z 2:1. Duisburg, pri katerem Klemen Lavrič zaradi smrti očeta ni igral, je izgubil z Eintrachtom iz Frankfurta z 0:1

Za vodilnim dvojcem je na lestvici Hamburg, ki je v prvi polovici prvenstva zbral 32 točk, še dve manj ima Bayer. Sledijo Schalke (29), Karlsruhe (28) in Hannover (27). Energie Cottbus je na 17. mestu s 15 točkami, še dve manj ima zadnje uvrščeni Duisburg. Nemško prvenstvo bo po tem kolu prekinjeno zaradi zimskega premora, ki bo trajal do 1. februarja 2008.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.