Šport > Nogomet
34 ogledov

Bayern že razprodal vse tekme Bundeslige

Van Buyten Boateng Contento Timoščuk Olić Finale Liga prvakov Bayern Chelsea Mün Reuters
Nemški nogometni velikan Bayern München je sporočil, da je 45 dni pred začetkom nove sezone nemške Bundeslige že razprodal vse domače tekme na stadionu Allianz Arena. Skupno bodo tako Bavarci imeli na 17 domačih tekmah prve lige 1,17 milijona gledalcev.

"Zahvaljujemo se navijačem za takšno podporo. To dokazuje, kako priljubljen in atraktiven je naš klub," je bil po objavi novice, da vstopnic ni več na voljo, zadovoljen izvršni direktor kluba Karl-Heinz Rummenigge.

Nekaj možnosti za navijače bavarskega ponosa sicer še ostaja, v klubu bodo naročila sprejemali še do 15. julija, ko bodo dokončno oblikovali sistem kontingentov vstopnic in njihove delitve. Za nekatere tekme pa so v Münchnu prejeli tudi precej več zahtevkov za nakup vstopnic, kot je na stadionu prostora.

Allianz Arena Chelsea Bayern München Liga prvakov finale trening | Avtor: EPA EPA
Na tekmah nemške lige lahko Allianz Arena sprejme 69 tisoč gledalcev (na evropskih je število omejeno na 66 tisoč). Pred novo sezono so pri Bayernu mejo prodaje sezonskih vstopnic postavili pri številki 39.500. Nemška Bundesliga se ponaša z največjim obiskom navijačev v konkurenci evropskih lig. V povprečju si eno tekmo ogleda več kot 44 tisoč obiskovalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.