Šport > Nogomet
17 ogledov

Bayern zrušil City, Tevez kuha mulo

inter milito cambiasso
1/23
EPA
Veliko lažje, kot je verjetno pričakoval sam in tudi javnost, je Bayern z 2:0 v drugem kolu nogometne Lige prvakov odpravil Manchester City, pri katerem je Carlos Tevez zavrnil vstop v igro z rezervne klopi. Njegov sosed United se je igral z ognjem oziroma Baslom. Real do zanesljive zmage nad Ajaxom.

Skupina A

Obračun med Bayernom in Manchester Cityjem v skupini A ni postregel s spektakularno predstavo, domača ekipa pa je slavila z dvema goloma Maria Gomeza v 38. in 45. minuti. To je bila že deseta zaporedna zmaga Bavarcev.

Poraz ni edina angleška skrb, po srečanju je namreč Cityjev trener Roberto Mancini pretresen priznal, da je nekdanji kapetan Carlos Tevez zavrnil vstop na igrišče kot rezerva. "Res sem razočaran, ker gre pri tem za Carlosa. To se ne sme narediti pri klubu najvišje ravni – da kdo odkloni pomoč soigralcem. Kar sem mu dejal po tekmi, ostaja med mano, njim in moštvom.“ Napoli je z zadetkoma Slovaka Mareka Hamšika (14) in Urugvajca Edinsona Cavanija (17/11 m) premagal Villarreal.

Skupina B

V prvi tekmi večera sta se v Moskvi udarila CSKA in Inter. Moskovčani so v prvem kolu remizirali z Lillom, tokrat pa so doživeli poraz. Milansko zabijanje sta začela Lucio in Giampaolo Pazzini, za domače pa je še pred glavnim odmorom zadel Alan Dzagojev. Brazilec Vagner Love, ki je pod lupo italijanskega ligaša Rome, predsednik kluba Evgenij Giner pa je že napovedal njegov odhod, je izenačil v 77. minuti. A so imeli Italijani pripravljen bliskovit odgovor v podobi zadetka Maura Zarateja. Novi trener Interja Claudio Ranieri je tako uspešno startal še v Ligi prvakov, čeprav ni mogel računati na Wesleyja Sneijderja, Dejana Stankovića, Maicona in Thiaga Motto, ki so vsi poškodovani, Diego Forlan pa ni imel pravice nastopa. V domačih vratih ni bilo Igorja Akinfejeva. V drugi tekmi sta se turški Trabzonspor in francoski Lille razšla z remijem. Goste je v vodstvo popeljal Moussa Sow (31), izenačil pa je Argentinec Gustavo Colamn (75/11 m).

 

Skupina C

V skupini C je Manchester United v prvem polčasu nadziral goste iz Švice. Blestel je Danny Welbeck, ki je oba gola v 16. in 17. minuti dosegel po asistencah izkušenega Ryana Giggsa. A Basel se ni predal, na krilih Fabiana Freia (58) in Alexandra Freia (60 in 76/11m) je bil na pragu senzacije, domačo čast pa je rešil Ashley Young. V drugi tekmi je Benfica v gosteh premagala Otelul Galati z 1:0, edini gol pa je dosegel Bruno Cesar (41.).

Skupina D

Real Madrid in Lyon sta zanesljivo zmagala. Španska ekipa je v skupini D z goli Cristiana Ronalda (25), Kakaja (41) in Karima Benzemaja (49) premagala nizozemski Ajax, francoska pa hrvaški Dinamo iz Zagreba z 2:0. Za domače sta zadela Bafetimbi Gomis (23) in Bakary Kone (42).

V sredo se bodo pomerili Bayer Leverkusen - Genk in Valencia - Chelsea (obe tekmi skupina E), Olympique Marseille - Borussia Dortmund in Arsenal - Olympiakos Pirej (obe skupina F), Zenit St. Peterburg - Porto in Šahtar Donjeck - Apoel Nikozija (obe skupina G) ter AC Milan - Viktoria Plzen in Bate Borisov - Barcelona (obe skupina H).

Liga prvakov, 2. kolo, torkove tekme:

Skupina A:
Bayern : Manchester City 2:0 (2:0)
Gomez (38, 45)

Napoli : Villarreal 2:0 (2:0)
Hamšik (14), Cavani (17, 11-m)

vrstni red: Bayern 6 točk, Napoli 4, Manchester City 1, Villarreal 0

Skupina B:
CSKA Moskva : Inter 2:3 (1:2)
Dzagojev (45), Love (77); Lucio (6), Pazzini (23), Zarate (79)

Trabzonspor : Lille 1:1 (0:1)
Colman (75, 11-m), Sow (31)

vrstni red: Trabzonspor 4, Inter 3, Lille 2, CSKA Moskva 1

Skupina C:
Manchester United : Basel 3:3 (2:0)
Welbeck (16, 17), Young (90); F. Frei (58), A. Frei (60, 76, 11-m)

Otelul Galati : Benfica 0:1 (0:1)
Cesar (41)

vrstni red: Basel 4, Benfica 4, Manchester United 2, Otelul 0

Skupina D:
Real Madrid : Ajax 3:0 (2:0)
Ronaldo (25), Kaka (41), Benzema (49)

Lyon : Dinamo Zagreb 2:0 (2:0)
Gomis (23), Kone (42)

vrstni red: Real 6, Lyon 4, Ajax 1, Dinamo 0

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.