Šport > Nogomet
46 ogledov

BBB in Torcida navijali z ramo ob rami

dinamo bad blue boys navijači Filip Brala/PIXSELL
Na velikem derbiju hrvaškega nogometa se lahko vsakič zgodi kaj nepredvidljivega, a kar se je zgodilo danes se je do sedaj zdelo nepredstavljivo.

Obe navijaški skupini, ki sta si pred tem ničkolikokrat skočili v lase, sta tokrat navijali na isti tribuni, z ramo ob rami. Zagrebški Bad Blue Boys in splitska Torcida sta v protest proti vodilnim v hrvaškem nogometu sklenila premirje in jim na tekmi povedali kar jim gre.

Akcija je nastala po tem, ko je vodstvo zagrebškega Dinama zahtevala "voucherje" ob nakupu vstopnic gostujočih navijačev. Domači navijači so se v protesti pridružili gostom in tekmo med Dinamom in Hajdukom, ki se je končala z rezultatom 2:2 sta obe skupini psopremili družno.

Hrvaški novinarji poročajo, da je bilo sicer na tekmi v Zagrebu zbranih 10.000 navijačev, ki so večino tekme pozornost z žalitvami posvečali vodilnim v hrvaškem nogometu, osovraženemu predsedniku Dinama Zdravku Mamiću, predsedniku Hrvaške nogometne zveze Davorju Šukerju in vsem ostalim v tej ogranizaciji. 

Pridržanih deset "boysov"

Po tekmi je v bližini stadiona Maksimir prišlo do manjšega spopada med policijo in zagrebškimi navijači. Domnevno naj bi se približno petdeset pripadnikov BBB zapletlo v pretep z enotami policistov v vrstah notranjega ministrstva. 

Spopad naj bi izzvala bakla, vržena med može postave. Slednji naj bi takoj odgovorili z gumijevkami. Pridržanih naj bi bilo deset članov navijaške skupine Bad Blue Boys, poročajo hrvaški mediji.

policija BBB spopad Maksimir  | Avtor: Pixsell/Luka Stanzl Pixsell/Luka Stanzl

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.