Šport > Nogomet
14 ogledov

Beckenbauer: "Götze je nemški Messi"

Mario Götze Goetze Gotze Dede majica gol zadetek veselje proslavljanje slavje pr Žurnal24 main
Legenda nemškega nogometa Franz Beckenbauer je nogometaša dortmundske Borussie Maria Götzea po sijajni predstavi in zadetku v prvem kolu Bundeslige primerjal kar z argentinskim superzvezdnikom Leom Messijem.

Mladi Mario Götze je bil prvi mož aktualnih nemških prvakov pri zmagi v prvem kolu Bundeslige s 3:1 proti Hamburgerju. Götze je sprva pripravil zadetek Kevinu Grosskreutzu, nato se tudi sam vpisal med strelce in do konca srečanja ostal uganka za obrambo HSV-ja. "Nemogoče je zaustaviti Götzea. Ni niti enega igralca, ki bi igral boljše od njega. Med branilci gre, kot da jih ne bi bilo. Mario je ob boku Messija, glede tehnike in pregleda igre," je svojemu mlademu rojaku na dušo popihal "Kaiser". Götze, ki trenutno šteje 19 let, je tako kot Leo Messi že pri 18 letih debitiral za reprezentanco. Pohvale nemške legende pa mu še kako godijo. "Seveda, da je velika čast, ko te pohvali Beckenbauer, toda važen je samo končni rezultat Borussie, ne pa moja igra," je skromen ostal Nemec. Götze pa s svojo igro ni navdušil zgolj Beckenbauerja, temveč tudi nemškega selektorja Joachima Löwa: "Veličastna predstava."

Sin univerzitetnega učitelja je priznal, da se mu je življenje v zadnjem letu obrnilo na glavo. Le kako se mu ne bi, ko pa je postal ena od večjih zvezd nemškega nogometa. "Občasno mi to ni všeč, saj si tako kot vsi, tudi jaz občasno zaželim nekaj miru in zasebnosti. Recimo, za odhod v kino. Ljudje me vidijo na ulici in me hitro prepoznajo in se želijo pogovarjati z menoj. Ugotovil sem, da ne morem več početi vsega kar želim," je dejal Götze.

Borussia si je z osvojitvijo naslova v prejšnji sezoni zagotovila nastopanje v Ligi prvakov, kjer bi mladi Nemec lahko uresničil veliko otroško željo, da zaigra proti argentinskemu geniju Leu Messiju. "Igrati proti Messiju je posebna motivacija," je še dejal Götze, ki si je z dobrimi igrami že prislužil občudovanje starejših in izkušenejših soigralcev. "Kličemo ga Götzinho. Zaradi njega smo boljši, žoga pa se mu lepi na nogo, kot da bi v njej imel magnet, žoga pa je iz jekla," je povedal Sven Bender.

Komentarjev 1
  • Tomaž Petrijan 23:19 07.avgust 2011.

    za kakšno njegovo otroško željko?po mojem Götze v svojem otroštvu še ni slišal za messija niti kdo je!kr neki pišete no :)