Šport > Nogomet
5 ogledov

Beckenbauer: 'Klinsmann je izgubil spoštovanje'

Legendarni Beckenbauer meni, da je Klinsmann izgubil slačilnico. Žurnal24 main
Ko je Jürgen Klinsmann po katastrofalni prvi sezoni na klopi Bayerna predčasno zapustil bavarsko prestolnico, se je nanj vsul plaz kritik. Tiho ni ostal niti legendarni Franz Beckenbauer.

V ponedeljek se je končno zgodilo tisto, kar se je pripravljalo že praktično celo sezono – Jürgen Klinsmann, nekdanji selektor Nemčije ter napadalec Bayerna, Tottenhama, Monaca in milanskega Interja, je po nizu sramotnih porazov dokončno izgubil svoje mesto na bavarski klopi. Ko je 44-letnega stratega zamenjal Jupp Heynckes, je svoje mnenje o situaciji podal vedno ostri Franz Beckenbauer: "Mislim, da je škoda, ker se to ni moglo zgoditi po koncu sezone. Klinsmann je bil zelo zagnan že od prve minute," je dejal legendarni branilec bavarskega giganta. "Na Sabener Strasse (Bayernov trening center, op. p.) je prinesel neko novo dimenzijo, le rezultatov ne. Izgubil je spoštovanje vodstva kluba in spoštovanje svojega moštva," je še dodal.

Za Klinsmanna naj bi bila usodna predvsem sramotna poraza pri Wolfsburgu (1:5) v Bundesligi in proti Barceloni (0:4) v Ligi prvakov. "Lahko ste videli, da mu moštvo ni več sledilo. Delali so, kar so hoteli, in to so bili prvi znaki, da se bodo stvari preprosto sesule," je za eno izmed nemških televizijskih postaj dejal "Kaiser". Odstavljenemu trenerju niso pomagale niti njegove nenavadne metode treniranja. Mednje sodi ploskanje z rokami in stikanje glav med igralci, ki naj bi služilo "povezovanju". Treninge je vodilo tudi do šest trenerjev, igralci pa so imeli na voljo tudi tečaje joge in učenje tujih jezikov, kar pa se zaradi majhnega zanimanja ni prijelo. Vse to, skupaj s pogostimi Klinsmannovimi ekskurzijami v ZDA, je pripeljalo do neizogibne "košarice".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.