Šport > Nogomet
19 ogledov

Beckenbauer namignil na špansko zaroto

Blatter Beckenbauer zlata žoga podelitev nagrada priznanje Zürich EPA
Častni predsednik Bayerna Franz Beckenbauer je po četrtfinalni tekmi Lige prvakov z Juventusom namignil, da v Evropski nogometni zvezi (Uefa) in Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) vse poteze vlečejo Španci, potem ko je španski sodnik Velasco Carballo pokazal rumeni karton Mariu Mandžukiću, zaradi katerega Hrvat ne bo smel igrati na eni tekmi.

"Poznam Uefo in Fifo in kako potekajo reči, to pa je nekaj, česar ne razumem. Tako na Fifi kot na Uefi je tisti, ki odloča tudi o sodnikih, Španec," je bil za nemški tabloid TZ oster Franz Beckenbauer in tako (ne)posredno kritiziral predstavo španskega sodnika Velasca Carballa na sredini tekmi četrtfinala Lige prvakov, ki jo je Bayern proti Juventusu dobil z 2:0.

Carballo je že po manj kot desetih minutah pokazal rumeni karton najboljšemu strelcu Bavarcev Mariu Mandžukiću, zaradi katerega Hrvat ne bo smel igrati na prvi tekmi polfinala, kjer bi se Bayern lahko pomeril tudi s španskima velikanoma Realom Madridom in Barcelono.

Španec, ki po Beckenbauerjevem mnenju "odloča tudi o sodnikih", je nihče drug kot predsednik Španske nogometne zveze (RFE) Ángel María Vilar, ki zaseda enega izmed položajev v sodniški komisiji.

Polfinale bi jih gledalo 200.000

Če bi lahko, bi Bayernovo polfinalno tekmo Lige prvakov gledalo kar 200.000 navijačev, potem ko je klub v četrtek sporočil, da je to število povpraševanj, ki so jih za polfinalne vstopnice dobili do tega trenutka. Številka je bila sicer izjemno visoka že pred zmago Bavarcev v Torinu.

Allianz Arena v Münchnu sprejme 69.000 gledalcev, med katere je všteto tudi 39.500 lastnikov sezonske vstopnice in sektor z gostujočimi navijači. Bayern je vseh 17 domačih tekem 1. Bundeslige sicer razprodal že mesec pred začetkom tekoče sezone, v kateri so varovanci Juppa Heynckesa šest kol pred koncem že osvojili 23. naslov prvaka.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.