Šport > Nogomet
15 ogledov

Beckford zastreljal zmago Evertona

Tevez je tokrat zabil kar dvakrat. (Foto: Reuters)
1/27
Žurnal24 main
Manchester City se je v 14. kolu Premier League razveselil visoke zmage na gostovanju pri Fulhamu (4:1). Že v soboto je Man. United izkoristil poraz Chelseaja in jih ujel na vrhu.
Remi na stadionu luči
Na zadnji tekmi kola sta se v ponedeljek udarila Sunderland in Everton. Z goli Dannyja Welbecka so črne mačke povedle z 2:1, a so se Liverpoolčani vrnili, Jermaine Beckford pa je bil v zadnjem napadu na tekmi celo sam pred vratarjem, a streljal prek vrat. Nekdanji napadalec Leeds Uniteda še naprej ne najde forme, ki ga je pripeljala na Goodison Park, tako da se je tekma končala z 2:2.

Manchester City se je po dveh zaporednih remijih (proti Birminghamu in Man Unitedu) razveselil zmage pri Fulhamu. Varovanci Roberta Mancinija so po nekoliko slabših predstavah v zadnjem času jezo stresli nad nogometaše Fulhama in slavili kar s 4:1. Mrežo domačih je že v šesti minuti načel Carlos Tevez, na 2:0 za goste je povišal Pablo Zabaleta, le tri minute kasneje pa je po golu Yaya Toureja na semaforju na stadionu Craven Cottage pisalo 0:3. V drugem polčasu je za 4:0 še drugič na tekmi zadel Tevez, častni zadetek za domače pa je zabil madžarski nogometaš Zoltan Gera.

V soboto poraz Chelseaja in Arsenala, zmaga Manchester Uniteda
Kako dolgo so navijači Tottenhama čakali na ligaško zmago pri osovraženih rivalih Arsenalu pove podatek, da je bil takrat, davnega leta 1993, prvi strelec slovenske lige nek napadalec Slovana. Ime mu je bilo Sašo Udovič. Ja, tako dolgo je že od tega. Topničarji so po prvem polčasu, v katerem sta za vodstvo z 2:0 zadela Samir Nasri in Marouane Chamakh, imeli niti igre v svojih nogah, a so se Spursi vrnili, fantastičen povratek pa je za zgodovinsko zmago kronal branilec Younes Kaboul.

Koren na Simiča pozabil z golom
Slovenski reprezentant Robert Koren je zabil odločilni gol na tekmi med Hull Cityjem in Ipswich Townom (1:0). Kapetan Slovenije je zmagovalca odločil v 77. minuti, po poročanju angleških medijev pa je bil zadetek pravi evrogol.

Vsa pozornost je bila pred začetkom tekme sicer usmerjena v Williama Gallasa, ki je pred sezono "smrtno grešil" in iz Arsenala prestopil k Tottenhamu, svoje moštvo pa je na stadionu Emirates na igrišče povedel kot kapetan. Samir Nasri, s katerim sta imela precej barvito zgodovino kot soigralca, mu ob pozdravu ekip v skladu z napovedmi ni stisnil roke, zato pa mu je "stisnil" vodilni zadetek, ko je izkoristil komično posredovanje vratarja Heurelha Gomesa in iz težkega položaja zadel za vodstvo.

Hiter protinapad in gol Marouana Chamakha je pahnil Spurse v precej nevaren zaostanek, ki ga je z lepim zaključkom v drugem polčasu znižal Gareth Bale. Trenutek norosti si je nato privoščil Arsenalov kapetan Francesc Fabregas, ki je v živem zidu ob prostem strelu igral z roko, kar je pomenilo enajstmetrovko in zadetek za Rafaela van der Vaarta. Younes Kaboul je nato z glavo zaokrožil izjemen povratek Tottenhama, s katerim so se spet vrnili morda celo v bitko za naslov.

Patrice Evra Ali Al Habsi gol zadetek strel | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Ovacije Old Trafforda za povratnika Rooneyja, Chelsea izgubil
Zgodba dneva je kljub vročemu londonskemu derbiju pripadla piscem pri Birmingham Cityju. Modri so na obračunu z drugimi modrimi, Chelseajem, slavili veliko zmago z golom veterana Leeja Bowyerja. Ekipa iz prestolnice je sicer hudo pritiskala skozi celotno srečanje, nekaj lepih priložnosti je zapravil Didier Drogba, blestela pa je čvrsta obramba domačih na čelu z izjemnima Rogerjem Johnsonom in vratarjem Benom Fosterjem. S tem porazom je vodilne Londončane na vrhu prvenstvene lestvice ujel Manchester United.

Vragi so v precej kislem prvem polčasu domače tekme z Wiganom povedli tik pred sodnikovim žvižgom, ko je Patrice Evra z glavo zabil enega redkih golov za United. Prvič po "aferi pogodba" je Wayne Rooney sedel na klopi za rezerve in svojo priložnost ob ovacijah domačih navijačev dočakal v 56. minuti, ko je zamenjal Federica Machedo. Zmago Uniteda je nekaj več kot deset minut pred koncem potrdil Javier Hernandez.

Liverpool doma ni imel težav z obupnim West Hamom, ki ostaja na zadnjem mestu razpredelnice. Glen Johnson je kronal svoj povratek v prvo postavo z lepim zadetkom po podaji iz kota, Dirk Kuyt je zadel iz enajstih metrov, Maxi Rodriguez pa z glavo za otročje lahko zmago Redsov. Brez Roberta Greena med vratnicama bi se lahko Londončani domov na jug vrnili vsaj s petardo, če ne celo z atomsko bombo v svoji mreži ...

Lestvica:
1. Chelsea 28 točk
2. Man United 28
3. Arsenal 26
4. Manchester City 24
5. Bolton 22
...
18. Wigan 14
19. Wolverhampton 9
20. West Ham 9

Angleška liga, 14. kolo:

Arsenal : Tottenham Hotspur 2:3 (2:0)
Nasri (9), Chamakh (27); Bale (50), Van der Vaart (67/11-m), Kaboul (86)

Birmingham City : Chelsea 1:0 (1:0)
Bowyer (17)

Blackpool : Wolverhampton 2:1 (2:0)
Varney (3), Harewood (44); Doyle (86)

Bolton : Newcastle United 5:1 (2:0)
Davies (18, 90/obe 11-m), Lee (39), Elmander (50, 72); Carroll (52)
RK: Coloccini (76/Newcastle)

Manchester United : Wigan 2:0 (1:0)
Evra (45), Hernandez (77)
RK: Alcaraz (59), Rodallega (61/oba Wigan)

West Bromwich : Stoke City 0:3 (0:0)
Etherington (55/11-m), Walters (85/11-m, 90)

Liverpool : West Ham United 3:0 (3:0)
Johnson (18), Kuyt (27/11-m), Maxi Rodriguez (38)

Blackburn : Aston Villa 2:0 (1:0)
Pedersen (45, 66)


Fulham : Manchester City 1:4
Gera (70); Tevez (6, 56), Zabaleta (32), Toure (35)

Sunderland : Everton 2:2 (1:1)
Welbeck (23, 71); Cahill (6), Arteta (83)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.