Šport > Nogomet
27 ogledov

Beckham bo pripeljal nogomet v Miami

David Beckham EPA
Upokojeni angleški nogometni zvezdnik David Beckham je danes uradno potrdil, da bo v Miamiju ustanovil nogometni klub.

Napovedovalo se je že dolgo, danes pa postalo tudi uradno. David Beckham je danes na konferenci razkril, da se je odločil za odprtje franšize v Miamiju, kamor se tako po trinajstih letih vrača profesionalni nogomet.

"To so razburljivi časi tako zame kot za mojo družino, moje prijatelje in sodelavce. To je nekaj česar se res veselimo, da bomo pripeljali v Miami," je bil jedrnat angleški zvezdnik.

Spregovoril je tudi komisionar amerišiške nogometne lige MLS, Don Garber, ki je dejal, da bo vodstvo lige pomagalo Beckhamu pri rpidobitvi dovoljenj za gadnjo stadiona, ki bo gostil novi klub. Kdaj se bo Miami lahko pridružil ligaškemu tekmovanju še ni povsem jasno, se bo pa to v prihodnji sezoni razširilo za dva kluba, prihajata namreč Orlando City in New York City, klub v delni lasti Manchester Cityja.

Zadnja ekipa iz Miamija, ki je nastopala v MLS, je vrata zaprla leta 2001, po le štirih letih tekmovanja. Razlog se je skrival v mizerni obiskanosti tekem in majhnim prihodkom. Beckham upa, da bo večja popularnost tega športa v ZDA in njegovo ime zadoščalo, da njegov klub ne bo šel po isti poti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.