Šport > Nogomet
24 ogledov

Beckham na poslovilno tekmo s posebnimi čevlji

Beckham kopačke čevelj čevlji Velika Britanija Adidas
1/3
Facebook
Nogometni superzvezdnik David Beckham se bo na sobotni večerni tekmi poslovil od navijačev Paris Saint-Germaina. Beckham, ki bo ob koncu sezone končal kariero profesionalnega nogometa, bo na zadnji domači tekmi v Parizu nosil posebne nogometne čevlje, ki jih je, vsaj tako pravi, pomagal oblikovati sam.

Novopečeni francoski prvak Paris Saint-Germain bo na zadnji domači tekmi pred koncem sezone v Ligue 1 gostil Brest, a bo obračun na Parku princev seveda povsem v znamenju Davida Beckhama, ki je med tednom najavil slovo od nogometa.

Kot se za enega najbolj razvpitih in stilsko dovršenih nogometašev zadnjih let tudi spodobi, se bo nekdanji angleški reprezentant poslovil v stilu - s posebej izdelanimi nogometnimi čevlji v barvah britanske zastave, ki jih je po lastnih besedah pomagal ustvariti skupaj s svojim pokroviteljem.

"Želel sem pokazati strast, s katero sem igral za svojo državo in ponos, ki mi ga je to igranje prinašalo v karieri. Vidite lahko tudi imena Victorie in otrok, ki sem jih vedno nosil na svojih čevljih," je prek Facebooka sporočil Beckham.

Ferguson: "Izbral si je pravi trenutek"

Pred njegovo morda zadnjo tekmo, PSG naslednji teden čaka še gostovanje pri Lorientu, se je oglasil tudi njegov nekdanji trener in "nogometni oče" Sir Alex Ferguson, ki je kot trener Manchester Uniteda slovo od trenerskega stolčka napovedal teden dni pred Beckhamom. Ferguson in eden njegovih najslavnejših varovancev sta imela mnogokrat zelo napet odnos, ki se je končal z razbito arkado in Angleževim odhodom k Realu.

"Izbral si je pravi trenutek. Spet je osvojil prvenstvo s PSG in prav takšen je kot jaz, lahko bo počel veliko reči. Predstavljam si, da bi se lahko našel v modi, ampak je mlad mož in gotovo bo imel veliko za početi. Je izjemna oseba, ko pa pride do tega, da igraš dolgo in se na novo najdeš .. V tem je bil David absolutno neverjeten," je o napovedi Beckhamove upokojitve dejal Ferguson.

"Ko je šel v Ameriko si prav nihče tukaj ni mislil, da bo imel pravo kariero. Vseeno je šel tja in še igral za svojo državo, Milan in PSG na evropskih tekmah. Vedno je imel neverjetno vzdržljivost. Lahko bi tekel cel dan, to pa mu je pomagalo pri tem, da je ostal v nogometu in za svojo državo igral do druge polovice tridesetih let."

Wilshere: "Lahko ga le gledaš in se učiš"

Čeprav ga je nekdanji reprezentant Chris Waddle kot eden redkih označil za povsem povprečnega nogometaša, je Beckhama ob slovesu za svojega vzornika izpostavil eden največjih angleških talentov Jack Wilshere. Vezist in kapetan Arsenala je lahko nekajkrat tudi treniral skupaj z nekdanjim kapetanom reprezentance, ki je na Otok prišel ob premoru v ZDA.

"Zame je največji angleški nogometaš kar jih je kdaj bilo - tako na in ob igrišču. Ljudje včasih pozabijo kaj je storil na igrišču, bil je izjemen igralec in to dokazoval več let. Za vsakega mladega angleškega vezista, tudi zame, ko sem odraščal, je bil perfekten vzornik," je za Arsenal Player povedal Wilshere.

"Lahko ga le gledaš in se učiš. Ne samo zaradi načina, na katerega igra, ampak tudi zaradi njegovega obnašanja, profesionalnosti in ljubezni do igre. To je preprosto nalezljivo za vse," je še dodal veliki up topničarjev in angleške reprezentance.

Komentarjev 1
  • puksicd 11:49 18.maj 2013.

    Precej hrvaško mi delujejo ti copatki. :D